1 juni 1910 in de lucht: vluchtdemonstraties

Luchtvaart geschiedenis – 1 juni 1910. De stad Issy-les-Moulineaux verwelkomt op deze woensdag 1eh Juni 1910 een groot luchtvaartevenement georganiseerd door de Aéro-Club de France. Ter gelegenheid van dit evenement zullen vliegdemonstraties plaatsvinden, deze zullen met name worden bijgewoond door buitenlandse afgevaardigden die naar Frankrijk zijn afgereisd om deel te nemen aan de internationale luchtvaartnavigatieconferentie.

Onder de tentoongestelde piloten kunnen we met name de aanwezigheid opmerken van Maurice Clément, Contenet, Mollien… maar ook Obré en Audemars, die deze 1 met succes zullen passereneh Juni 1910, zijn vliegbrevet. Ook Alfred Leblanc en Morane zitten in de game, beiden besturen vliegtuigen van de Franse fabrikant Louis Blériot waarmee ze zweefvluchten gaan uitvoeren.

Airman De Lambert zal ook voor sensatie zorgen met zijn spiraalvormige afdaling alvorens midden op het paradeterrein te landen. Een spektakel dat het aanwezige publiek enorm zal enthousiasmeren, zozeer zelfs dat de veiligheidsdienst zal moeten ingrijpen om de rust onder de toeschouwers te herstellen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert