Safran, gestimuleerd door de verkoop van motoren en reserveonderdelen in het eerste kwartaal

Saffraan zag zijn activiteit gestimuleerd eerste trimester 2023 door de hervatting van het wereldwijde luchtverkeer, met a afzet die in een jaar tijd met 29,4% toenam € 5,26 miljard.

DE fabrikant van luchtvaartmotoren en -apparatuur geprofiteerd van een sterke activiteit van verkoop van onderdelen voor de motoren voor civiele vliegtuigen (+38,1%, in dollars). De omzet werd ook geholpen door valuta-effecten (+4,9 punten) gekoppeld aan een sector die erg gevoelig is voor de Amerikaanse munt, en in mindere mate door de omvang, zei Safran in een persbericht. Het snelle herstel van de luchtvaartsector van de pandemie zorgde voor hogere inkomsten voor motorfabrikanten, aangezien verstoringen in de toeleveringsketen luchtvaartmaatschappijen dwongen oudere vliegtuigen te gebruiken, waardoor de vraag naar aftermarket-diensten toenam.

Deze reserveonderdelenactiviteit is opgenomen in de tak „voortstuwing“, die ook de leveringen van nieuwe civiele motoren omvat, zoals de LEAP’s van CFM, een joint venture tussen Safran en General Electric. De leveringen van LEAP-motoren, die 100% van de Boeing 737 MAX en 70% van de Airbus A320, zeer wijd verspreide vliegtuigen met één gangpad, aandrijven, stegen met 53% op jaarbasis, een prestatie die consistent is met de ambities van Safran voor het hele jaar ( ongeveer +50%). In totaal de activiteitvoortstuwingzag zijn omzet met 39,8% stijgen, volgens gepubliceerde gegevens.

Tweede bijdrager aan de omzet, de activiteituitrusting en verdediging„gestegen met 14,6% in gepubliceerde gegevens“,dankzij de dienst na verkoop voor alle activiteiten“ zelfs als „OE-verkopen werden gehinderd door uitdagingen in de toeleveringsketen in de hele sector en een lagere vraag„. Tot slot de activiteitcabine interieurs(met name stoelen in burgerluchtvaartuigen) steeg zoals gerapporteerd met 42,8%, ook al leverde de leverancier iets minder Business Class-stoelen dan in het eerste kwartaal van 2022.

Safran bevestigde ook zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2023, met een huidig ​​bedrijfsresultaat van ongeveer 3 miljard euro en een jaaromzet van minstens 23 miljard euro. De Franse luchtvaartgroep heeft echter gewaarschuwd voor het risico dat boven de toeleveringsketens hangt, met een tekort aan materialen en arbeidskrachten. Alle metalen staan ​​op de wachtlijst van het bedrijf in het geval van mogelijke leveringsonderbrekingen, met name voor staal, zei algemeen directeur Olivier Andriès.

Safran, gestimuleerd door de verkoop van motoren en reserveonderdelen in Q1 1 Air Journal

@Adam Wiseman/Saffraan

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert