12 februari 1919 in de lucht: Nieuwe link voor de Goliath

Luchtvaartgeschiedenis – 12 februari 1919. Niet minder dan twaalf passagiers namen deel aan de eerste luchtverbinding off

Luchtvaartgeschiedenis – 12 februari 1919. Niet minder dan twaalf passagiers namen deel aan de eerste officiële luchtverbinding die werd opgezet tussen Parijs en Londen, een rondreis aangeboden door luitenant Bossoutrot op 8 februari 1919, geïnstalleerd aan de besturing van het vliegtuig genaamd „Goliath“, namelijk een Farman n ° 60. Vier dagen later, op 12 februari 1919, staat de „Goliath“ opnieuw centraal in het nieuws voor een reis van hoofdstad naar hoofdstad: deze laatste voert op deze dag Parijs – Brussel uit.

Luitenant Bossoutrot staat nog steeds aan het stuur van de aerobus die voor de gelegenheid vijftien passagiers vervoert, aangevuld met Emile Gueerats die de piloot Bossoutrot zal assisteren in zijn hoedanigheid van monteur. Omdat alle passagiers er niet waren om 9.00 uur, de geplande starttijd vanaf de luchthaven van Toussus-le-Noble, werd het vertrek uiteindelijk uitgesteld tot 10.00 uur.

Met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur doet de Goliath er twee uur en tien minuten over om het vliegveld van Evere te bereiken. Omwille van administratieve zorgen, met betrekking tot paspoorten, zal de Belgische civiele veiligheid hem niet toestaan ​​om onmiddellijk te vertrekken. De terugkeer naar Frankrijk zal pas plaatsvinden op 13 februari 1919.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-12-le-12-fevrier-1919-dans-le-ciel-nouvelle-liaison-pour-le-goliath%ef%bf%bc-5233542. html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.