United Airlines: Berlijn-Brandenburg eindelijk verbonden met New York

De nieuwe luchthaven Berlijn verwelkomde zijn eerste rechtstreekse vlucht sinds New Yorkde luchtvaartmaatschappij United Airlines de verbinding tussen Newark en de Duitse hoofdstad nieuw leven in te blazen.

Sinds 28 maart 2022 biedt het Amerikaanse bedrijf zes vluchten per week aan tussen zijn basis in Newark Liberty en de luchthaven van Berlijn-Brandenburg Willy Brandt, geëxploiteerd door Boeing 767-300ER. Vertrektijden zijn elke dag gepland behalve dinsdag om 17:40 uur om de volgende dag om 07:50 uur aan te komen, retourvluchten verlaten Duitsland elke dag behalve woensdag om 09:50 uur om te landen om 13:00 uur. Op 4 mei wordt een zevende wekelijkse rotatie ingevoerd.

United Airlines blijft zonder concurrentie op deze in 2005 door Continental Airlines in gebruik genomen route naar Berlijn-Tegel en overgenomen door de luchtvaartmaatschappij Star Alliance na hun fusie in 2010. Het was in 2020 opgeschort bij het begin van de Covid-19-pandemie en niet hervat sinds de inhuldiging van de luchthaven van Brandenburg eind oktober 2020. De hub in New York van United Airlines biedt reizigers vanuit Berlijn verbindingen naar meer dan 50 steden in de Verenigde Staten, waaronder Chicago, Los Angeles, Seattle en Fort Myers.

Thorsten Lettnin, Director of Sales Continentaal Europa, India en West-Afrika, United Airlines, zei: erg blij om deze belangrijke route eindelijk weer te kunnen exploiteren en dat er daarom weer non-stop vluchten zijn tussen de Duitse hoofdstedelijke regio en de grootste metropool in de VS. Eenmaal in New York/Newark kunnen onze passagiers gemakkelijk overstappen op andere United Airlines-vluchten die naar ongeveer 50 andere bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen, zoals Florida, Californië, Hawaï of de regio van de Grote Meren „.

Aletta von Massenbach, CEO van Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, zei in dezelfde verklaring: Welkom! De langeafstandsroute naar New York/Newark is een mijlpaal voor ons hier bij BER. De non-stop verbinding met de oostkust van de Verenigde Staten zal een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van culturele uitwisseling en toerisme tussen de Duitse hoofdstedelijke regio en de Verenigde Staten. Het zal ook de sterke economische banden tussen de twee regio’s versterken en de aantrekkelijkheid van BER als locatie onderstrepen „.

United Airlines: Berlijn-Brandenburg eindelijk aangesloten op New York 1 Air Journal

©Annika Bauer/FBB

United Airlines: Berlijn-Brandenburg eindelijk verbonden met New York 2 Air Journal

©Annika Bauer/FBB

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert