TAP versterkt zijn intercontinentaal aanbod in Porto

De luchtvaartmaatschappij TAP AirPortugal zal in het voorjaar een nieuwe link lanceren tussen Haven en Luanda in Angola, degene die bestaat in de richting van New York dagelijks worden.

Vanaf eind mei 2023, onder voorbehoud van goedkeuring door de regering, zal de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij twee vluchten per week lanceren tussen haar basis in Porto Francisco Sa Carneiro en de luchthaven van Luanda-Quatro de Fevereiro, zonder verdere details. Luanda is momenteel verbonden met Porto door TAAG Angola Airlines, maar slechts tot half januari. TAP Air Portugal bedient de Angolese hoofdstad al vanuit Lissabon.

De twee wekelijkse rotaties tussen Porto en New York-JFK zal ook toenemen tot zeven tijdens het zomerseizoen, waarbij TAP een Airbus A321LR inzet op de route die plaats biedt aan 16 passagiers in Business class, 48 ​​​​in Premium en 107 in Economy (of geconfigureerd in 16+182).

Vluchten naar Rio de Janeiro-Galeão en São Paulo-Guarulhos in Brazilië zal ook de hele zomer worden aangeboden, met respectievelijk drie en twee vluchten per week en “geoptimaliseerde” dienstregelingen.

Met deze verhogingen, het bedrijf Sterren Alliantieverdubbelt bijna het aanbod van intercontinentale vluchten op Francisco Sá Carneiro Airport, waardoor de verbinding van Porto met twee van de belangrijkste uitgaande markten voor toerisme, de Verenigde Staten van Amerika en Brazilië, wordt vergroot, evenals met een stad die steeds belangrijker wordt in termen van zakendoen met het noorden regio Luanda zei CEO Christine Ourmières-Widener in een verklaring.

De zomer van 2023 zal in Porto ook in het teken staan ​​van het verbeteren van het netwerk van middellangeafstandsbestemmingen. De meest gevraagde Europese routes zullen ook worden versterkt, dat richting Genève-Cointrin overgaan van bijvoorbeeld vier naar vijf wekelijkse frequenties, en dat richting Zürich-Kloten drie tot vijf vluchten per week. Parijs, Londen, Luxemburg en Funchal zullen allemaal worden bediend door Airbus met één gangpad, „wat een grotere consistentie en kwaliteit van het aangeboden product bevordert en een capaciteitstoename van 10% in termen van beschikbare stoelen“.

Ten slotte worden ATR’s niet meer gebruikt op de shuttle Porto – Lissabonnu uitsluitend bediend door straalvliegtuigen in de zomer.

TAP versterkt zijn intercontinentale aanbod in Porto 1 Air Journal

©TAP AirPortugal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert