3 februari 1912 in de lucht: Fatale crash voor Le Maguet

Luchtvaartgeschiedenis - 3 februari 1912. Een nieuwe luchttragedie zal de oorzaak zijn van een sterfgeval in de gelederen

Luchtvaartgeschiedenis – 3 februari 1912. Een nieuwe luchttragedie zal de oorzaak zijn van een dood in de gelederen van vliegeniers op deze zaterdag 3 februari 1912: het arme slachtoffer, slechts 35 jaar oud, als kapitein van de koloniale infanterie binnen het 2e regiment van Cherbourg , namelijk de piloot Le Maguet, die niet meer gered kon worden na het verschrikkelijke vliegtuigongeluk dat hij die dag had. De laatste verloor zijn leven nog voor zijn aankomst in het ziekenhuis.

De ongelukkige vlieger die was gedetacheerd bij de luchtvaartschool Bois-d’Arcy had net verschillende vluchten achter de rug en was op weg naar zijn hangar om zijn vliegtuig daar te parkeren, toen hij na een te korte bocht omsloeg. Het was rond 17.00 uur toen hij een verschrikkelijke val maakte die hem ernstig zal verwonden. De Maguet lag in stukken onder zijn tweedekker-type vliegtuig, nadat hij van een hoogte van 50 tot 70 meter was gevallen.

De vlieger heeft talloze breuken: in de rechter humerus en femur, maar ook aan de basis van zijn schedel. Richt daarom het militair hospitaal van Versailles waar hij helaas niet levend zal deelnemen: aangezien zijn toestand kritiek is, zal hij snel bezwijken.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-03-le-3-fevrier-1912-dans-le-ciel-crash-mortel-pour-le-maguet-5233350.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert