15 augustus 1911 in de lucht: de luchtdemonstratie van Arras afgelast

Luchtvaartgeschiedenis – 15 augustus 1911. De renbaan van Hauts-Blancs-Monts organiseert op dinsdag 15 augustus 1911 een luchtvaartevenement. Een luchtvaartfestival waarvan de organisatie is toevertrouwd aan het buurtcomité van de stad Arras. Toeschouwers wachten vanaf 14.00 uur op de eerste luchtreizen. Maar het was zonder rekening te houden met het slechte weer dat de spelbreker zal spelen.

Inderdaad, aangezien de meteorologische omstandigheden ongunstig zijn, zal geen enkele piloot het risico durven nemen om de weg naar de lucht te nemen … wat tot gevolg zal hebben dat het publiek, dat zijn plaats heeft betaald om de piloten in de lucht te zien vliegen, geïrriteerd raakt. Mensen zullen hun woede tonen en om 18.30 uur zal de vergadering een slechte wending nemen.

Het publiek wil vergoed worden, de gemoederen laaien op en de gendarmerie wordt te hulp geroepen zodat de renbaan wordt ontruimd! Na enkele uren wachten moesten mensen die onder meer de piloot Marc Pourpe kwamen zien de plaats verlaten, omdat de demonstratie was geannuleerd, met name de fout van de wind die de piloten belette hun demonstratie te verzekeren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert