SWISS huurt zes A220-300’s met bemanning van airBaltic

ZWITSERSde Zwitserse dochteronderneming van de Lufthansa Group, chartert zes Airbus A220-300 met bemanning naar de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic de confrontatie aangaan tekort aan personeel.

Als onderdeel van een wet lease-contract (piloten en cockpitpersoneel), waarvan de financiële voorwaarden niet zijn gespecificeerd, zal Air Baltic komende winter op het Europese netwerk opereren namens SWISS zes A220 -300 die plaats biedt aan maximaal 145 passagiers . In haar persbericht herinnert SWISS eraan dat haar vloot al 21 vliegtuigen van dit type omvat. Anderszins, „Air Baltic heeft deze zomer al vluchten gevlogen voor andere Lufthansa Group-luchtvaartmaatschappijen met hoge betrouwbaarheidaldus SWISS Commercieel Directeur Tamur Goudarzi.

Dit chartercontract moet SWISS in staat stellen om „haar vluchtschema stabiliseren en de planningsveiligheid voor haar klanten verbeteren“Verzekerde Tamur Goudarzi, geciteerd in een persbericht, en benadrukte dat de komst van deze zes airBaltic-vliegtuigen annuleringen van vluchten in verband met het gebrek aan Zwitsers personeel zal voorkomen. Deze zomer troffen deze annuleringen meer dan 10.000 SWISS-klanten (inclusief dochterondernemingen Helvetic Airways en Edelweiss Air).

Bovendien is SWISS van plan haar wervingsinspanningen voort te zetten om te kunnen reageren op de hausse in de post-Covid-reisvraag. Sinds april is meer dan de helft van het cabinepersoneel in Zürich en Genève, dat was ontslagen als onderdeel van een herstructurering, opnieuw in dienst genomen.

SWISS leaset zes A220-300's met bemanning van airBaltic 1 Air Journal

©airBaltic

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert