StarLux wil meer Airbus A350’s sneller

De luchtvaartmaatschappij StarLux luchtvaartmaatschappijen wil zijn volgende A350-900’s sneller ontvangen, terwijl Airbus nog steeds niet is teruggekeerd naar het productietempo van voor de Covid-19-pandemie.

Ik heb sinds afgelopen oktober drie van de 18 Airbus A350-900 besteldhet Taiwanese bedrijf gevestigd op de luchthaven van Taipei-Taoyuan verwacht a priori nog twee in 2023, vier in 2024 en de laatste tien in 2027. Niet snel genoeg volgens CEO Glenn Chai, die aan het bureau Reuters uitlegde dat hij de Europese fabrikant aanspoorde om deze leveringen te versnellen – ondanks bekende problemen met de toeleveringsketen . StarLux huldigt woensdag zijn eerste langeafstandslijn in Los Angeles (elke dag behalve dinsdag en zondag), en zou graag willen vliegen san francisco aan het eind van het jaar. Maar de lancering van deze laatste bestemming zal afhangen van het aantal beschikbare vliegtuigen, benadrukte de leider die ook andere nieuwigheden oproept die met name in de VS zullen komen.

We hebben Airbus onder druk gezet om de vliegtuigen zo snel mogelijk af te leveren, maar hun productiesnelheid kan op dit moment niet terugkeren naar het niveau van voor de pandemie. „, verklaarde hij. “ New York is een must-visit bestemming voor StarLux. Het is de grootste stad van Noord-Amerika, maar het is afhankelijk van vliegtuigleveringen. Het probleem voor ons is dat Airbus ze niet aan ons kan overhandigen. „.

De cabines in de NPS-versie van de A350-900’s van het Taiwanese bedrijf zijn geconfigureerd in vier klassenvoor 4 passagiers in Première (het is de eerste A350 ter wereld die er een installeert), 26 in Business Class, 36 in Premium en 240 in Economy (d.w.z. 306 zitplaatsen). En dit met drie „seizoensthema’s“ om uit te kiezen: Lunar New Year, White Christmas en Moon Festival. La Première is momenteel gereserveerd voor langeafstandslijnen, LAX is de eerste luchthaven die hiervan profiteert; de middellangeafstandslijnen naar Tokio-Narita, Osaka-Kansai, Macao of Bangkok-Suvarnabhumi bieden momenteel plaats aan de A350’s.

StarLux exploiteert er ook vier A330-900 (in 28+269, vier anderen verwacht van ALC), en de dertien A321neo besteld bij GECAS (8+180).

StarLux wil meer Airbus A350's sneller 1 Air Journal

©Pascal Pigeyre/Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert