Skyports, RTA en Joby lanceren eVTOL-luchttaxiservice in Dubai

Skyports-infrastructuur (Skyports), de leider op het gebied van greenport-infrastructuur voor de geavanceerde luchtmobiliteitssector (AAM), heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend met de Dubai Road and Transport Authority (RTA) en het volledig elektrische vliegtuigbedrijf Joby Aviation om passagiersvluchten via eVTOL-taxi te lanceren diensten in Dubai vanaf hier 2026.

De overeenkomst, ondertekend op de World Government Summit in Dubai en goedgekeurd door Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, heerser van Dubai, premier en vice-president van de Verenigde Arabische Emiraten, verleent Skyports exclusieve rechten om vertiports te bouwen en te exploiteren in Dubai. Deze overeenkomst is de eerste keer ter wereld dat een transportautoriteit, een vertiportexploitant, een vliegtuigfabrikant en relevante regelgevende instanties samenkomen om AAM mogelijk te maken. Dubai wordt daarmee de eerste site met een bezorgservice. elektrische luchttaxi stadsbreed commercieel.

De partijen nemen de volgende verantwoordelijkheden op zich:

  • Skyports zal vertiports ontwerpen, bouwen, bezitten en exploiteren om cruciale start- en landingsinfrastructuur te bieden op belangrijke locaties in het emiraat.
  • RTA zal als Dubai Transport Authority toezicht houden op en reguleren van de AAM-diensten
  • Joby zal eVTOL-luchttaxi's produceren, certificeren en exploiteren in het emiraat

Het initiële netwerk zal uit vier bestaan vertiporten gelegen op de internationale luchthaven van Dubai (DXB), heeft Palm Jumeirah, Bij binnenstad uit Dubai en jachthaven van Dubai. Vluchten tussen Skyports vertiports zullen de reistijden aanzienlijk verkorten, waarbij een typische reis van DXB naar Palm Jumeirah naar verwachting 10 minuten per luchttaxi zal duren, vergeleken met 45 minuten met de auto. Het project zal worden geïntegreerd met het uitgebreide openbaarvervoernetwerk van RTA om intermodaal reizen te vergemakkelijken, de connectiviteit in Dubai te verbeteren en naadloos passagiersvervoer mogelijk te maken.

“Vandaag markeert een belangrijke stap in de richting van de lancering van commerciële luchttaxidiensten in Dubai. De industrie is nog nooit zo dichtbij geweest om dit te verwezenlijken.” zegt Duncan Walker, oprichter en CEO van Skyports, enthousiast. “Deze overeenkomst brengt de belangrijkste factoren voor geavanceerde luchtmobiliteit samen: sterk en innovatief lokaal leiderschap; een toonaangevende luchtvaartpartner; en kritieke landinfrastructuur geïntegreerd in de bestaande transportnetwerken van het emiraat. De strategische positionering van onze vertiports op belangrijke locaties in Dubai zal de connectiviteit verbeteren en een snellere reismogelijkheid bieden voor bewoners en bezoekers. Met de ondertekening van de definitieve overeenkomst begint nu het spannende gedeelte: het ontwerp en de bouw van onze vertiports. »

Skyports, RTA en Joby lanceren eVTOL-luchttaxiservice in Dubai 1 Air Journal

©Skyports

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert