17 mei 1910 in de lucht: Illner tekent een vlucht van ongeveer dertig kilometer

Geschiedenis van de luchtvaart – 17 mei 1910. Op deze dinsdag, 17 mei 1910, is het de Weense vlieger Illner die luchtvaartnieuws zal maken, waarbij laatstgenoemde op deze dag een demonstratie van luchttoerisme zal geven, net als zijn Franse tegenhanger Roger Sommer die een Douzy – Charleville ondertekende terugvlucht de dag ervoor, een reis van 80 kilometer. Wat Illner betreft, hij zal ook een retourvlucht maken, van Wiener Neustadt naar Wenen, voordat hij de omgekeerde route maakt door het pad van de lucht te nemen.

De vlieger zal dus vrij vroeg opstijgen op 17 mei 1910 en het vliegveld van Wiener Neustadt verlaten wanneer het nog maar half zes 's ochtends is voor deze kleine luchtaanval die hem naar Wenen zal brengen, waarbij hij bij deze gelegenheid een eendekker bestuurt die in Oostenrijk is vervaardigd. Een tocht van in totaal zo'n dertig kilometer die hij in zo'n 60 minuten aflegde en die bedoeld was om zijn vliegtuig te testen.

Een paar dagen eerder had hij al luchtvluchten uitgevoerd, waarbij hij gedurende 70 minuten op een hoogte van tussen de 200 en 300 meter vloog.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert