20 juli 1909 in de lucht: Blériot kondigt zijn deelname aan de Daily Mail-prijs aan

Luchtvaart geschiedenis – 20 juli 1909. Niet minder dan 25.000 goudfranken, dat is de toekenning van de luchtvaartprijs die is ingesteld door de Britse krant Daily Mail, die met deze som geld de piloot wil belonen die erin slaagt het Kanaal over te steken door het pad van de hemel te nemen. Een gebeurtenis die de interesse wekte van de Franse luchtpionier Louis Blériot. Deze laatste heeft namelijk deze dinsdag 20 juli 1909 aangekondigd dat hij zal deelnemen aan deze prijs.

Deze aankondiging vindt plaats op de dag na de poging van Hubert Latham om de trofee te claimen. Een poging die helaas op een mislukking uitliep. De vlieger viel in zee, de schuld van zijn Antoinette IV eendekker wiens motor slecht van brandstof werd voorzien.

Louis Blériot koos er ondertussen voor om deel te nemen aan de prijs aan het stuur van een Blériot XI eendekker met een 3-cilindermotor ontworpen door Alesandro Anzani die een vermogen van 25 pk kan ontwikkelen. Het was in het dorp Les Baraques dat hij zich voorbereidde op deze ambitieuze aanval, waarbij hij Calais verkende om de beste plek te bepalen om op te stijgen. Op 25 juli 1909 won hij de Daily Mail-prijs.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert