Quebec verbonden met Londen door Air Transat

De luchtvaartmaatschappij Air Transat een nieuwe seizoensdienst ingehuldigd tussen Québec en Londende tweede rechtstreekse naar Europa na die naar Parijs.

Van 11 mei tot 28 september 2022 biedt het Canadese bedrijf één vlucht per week aan tussen Quebec-Jean Lesage en de luchthaven van Londen-Gatwick, geëxploiteerd door Airbus A321neo LR, die plaats biedt aan 12 passagiers in Business Class en 187 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op woensdag om 23:55 uur om de volgende dag om 11:20 uur aan te komen, retourvluchten die de Britse hoofdstad donderdag verlaten om 13:05 uur om te landen om 15:35 uur (gemiddelde vliegtijd 7 uur).

Air Transat heeft geen directe of indirecte concurrentie op deze route die voorheen werd aangeboden via Toronto ; direct Gatwick – Pearson wordt in het hoogseizoen van 2022 tot twee keer per dag aangeboden door A321LR.

Dankzij deze lijn zullen reizigers uit de Capitale-Nationale „gemakkelijker dan ooit deze must-see Europese bestemming kunnen ontdekken. Omgekeerd hebben Britse toeristen nu directe toegang tot de prachtige stad Quebec”, aldus het Canadese bedrijf in een persbericht.

We zijn trots om Quebec City te bedienen sinds ons allereerste begin, meer dan 30 jaar geleden, en om de eerste internationale luchtvaartmaatschappij te zijn die vertrekt vanaf Jean-Lesage Airport dankzij een aanbod van exclusieve routes die niet langer rijk wordenr”, voegt Joseph Adamo, Chief Sales and Marketing Officer bij Transat toe. “ Londen is de nummer één internationale markt ter wereld en het sterke toeristische potentieel van deze route, zowel voor reizigers uit Quebec als voor de Britten die onze prachtige provincie willen bezoeken, valt niet te ontkennen. De toevoeging van deze link is een integraal onderdeel van ons strategisch plan en onze ontwikkelingsambities van de Capitale-Nationale „.

Naast Londen, plant Air Transat ook maximaal vijf vluchten per week tussen Quebec en Parijs CDGwaardoor reizigers „een exclusief aanbod voor twee van de belangrijkste Europese steden“ krijgen.

De luchthaven van Gatwick wordt tot 50 keer per week verbonden met Canada, dus door Air Transat (ook elke dag van Montréal) en door WestJet (uit Halifax, Vancouver, Toronto en Calgary), waarmee het zijn codes op het transatlantische netwerk deelt.

Quebec verbonden met Londen door Air Transat 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert