IATA: groei passagiersvervoer zet door in maart

De Internationale Vereniging voor Luchtvervoer (IATA) kondigde een sterke groei aan in de vraag naar vliegreizen voor maart 2023, met een stijging van 52,4% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Wereldwijd is het verkeer nu op 88,0% van het niveau van maart 2019vóór de Covid-19-pandemie.

Het totale verkeer in maart 2023 (gemeten in omzet passagierskilometers of RPK) steeg met 52,4% in vergelijking met maart 2022, zo maakt IATA bekend in haar laatste maandelijkse statistieken. DE binnenlands verkeer voor de maand maart steeg met 34,1% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar, tot 98,9% Niveau maart 2019. internationaal verkeer groeide met 68,9% vanaf maart 2022, „alle markten zien een gezonde groei, opnieuw aangedreven door vervoerders in de regio Azië-Pacific“; internationale RPK’s hebben bereikt 81,6% het niveau van maart 2019, terwijl de bezettingsgraad van het vliegtuig 81,3% bereikte – 10,1 procentpunten hoger dan die van maart 2019.

Het eerste kwartaal van het kalenderjaar eindigde positief voor de vraag naar vliegreizen. De binnenlandse markten bevinden zich al maanden in de buurt van pre-pandemische niveaus. En voor internationale reizen zijn twee belangrijke grensovergangen gepasseerd “zegt Willie Walsh, directeur-generaal van IATA. “ Eerst de vroeg steeg met 3,5 procentpunt ten opzichte van de groei van de voorgaande maand tot 81,6% van het niveau van vóór COVID. Dit werd geleid door een bijna verdrievoudiging van de vraag naar vervoerders uit Azië en de Stille Oceaan toen de heropening van China doorbrak. En deefficiëntie verbeterd sinds de internationale bezettingsgraad 81,3% bereikte. Wat nog belangrijker is, de kaartverkoop voor binnenlandse en internationale reizen geeft daar alle indicaties vansterke groei zal doorzetten tijdens het hoogseizoen in de zomer op het noordelijk halfrond „, hij voegde toe.

Internationale passagiersmarkten

DE europese vervoerders registreerde een verkeerstoename van 38,5% in vergelijking met maart 2022. De capaciteit steeg met 27,0% en de bezettingsgraad steeg met 6,6 procentpunt om te bereiken 79,4%„de op een na laagste van de regio’s“.

Het verkeer van afrikaanse luchtvaartmaatschappijen steeg in maart 2023 met 71,7% ten opzichte van een jaar geleden, het op één na hoogste van alle regio’s. De capaciteit in maart steeg met 56,2% en de bezettingsgraad steeg met 6,5 procentpunt 72,2%„de laagste van de regio’s“.

De luchtvaartmaatschappijen van Midden-Oosten zagen hun verkeer toenemen met 43,1% in vergelijking met maart een jaar geleden. Capaciteit verhoogd met 30,5% en bezettingsgraad verhoogd met 7,0 procentpunt te bereiken 79,4%.

Het verkeer van Noord-Amerikaanse vervoerders steeg met 51,6% in maart 2023 in vergelijking met de periode 2022. De capaciteit steeg met 34,0% en de bezettingsgraad steeg met 9,8 procentpunten om 84,8%„de hoogste van de regio’s“.

De luchtvaartmaatschappijen vanLatijns Amerika registreerde een verkeerstoename van 36,5% in vergelijking met dezelfde maand in 2022. De capaciteit in maart steeg met 33,4% en de bezettingsgraad steeg met 1,9 procentpunt om te bereiken 82,8%.

Eindelijk de luchtvaartmaatschappijen vanAziatisch-Pacifisch registreerde in maart 2023 een toename van 283,1% in het verkeer in vergelijking met maart 2022, „voortzetting van het aanhoudende momentum sinds de opheffing van de reisbeperkingen in de regio“. De capaciteit is met 161,5% toegenomen en de bezettingsgraad is met 26,8 procentpunten toegenomen 84,5%„de op een na hoogste van de regio’s“.

Naarmate de verwachtingen van reizigers richting het hoogseizoen in de zomer op het noordelijk halfrond stijgen, doen luchtvaartmaatschappijen hun best om tegemoet te komen aan de wens en behoefte om te vliegen. Helaas betekent een gebrek aan capaciteit dat sommige van die reizigers teleurgesteld kunnen zijn. Een deel van dit capaciteitstekort is toe te schrijven aan tekorten aan arbeidskrachten breed uitgemeten die van invloed zijn op vele delen van de waardeketen van de luchtvaart, evenals op kwesties van bevoorradingsketen gevolgen hebben voor de luchtvaartproductiesector, wat leidt tot vertragingen bij de levering van vliegtuigen. Een aanzienlijk deel van de recente annuleringen van vluchten, voornamelijk in Europa, is echter te wijten aan acties van vakbonden luchtverkeersleiders en anderen. Deze onverantwoorde acties resulteerden in maart in duizenden onnodige afgelastingen. Dit is onaanvaardbaar en mag niet worden getolereerd door de autoriteiten “, concludeerde de CEO van IATA.

IATA: groei passagiersvervoer zet door in maart 1 Air Journal

©IATA

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert