Etihad Airways arriveert in Portugal

De luchtvaartmaatschappij Etihad Airways zet deze zomer zijn eerste stappen in Portugal, met daartussen een seizoensverbinding Abu Dhabi En Lissabon. Malaga En Mykonos komt ook terug in zijn netwerk.

Van 2 juli tot 30 augustus 2023 zal de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten drie vluchten per week aanbieden tussen haar basis in Abu Dhabi en de luchthaven van Lissabon-Humberto Delgado, geëxploiteerd door Boeing 787-9 Dreamliner die plaats biedt aan 28 passagiers in Business class en 271 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op dinsdag, woensdag en zondag tussen 01.30 uur en 02.50 uur om aan te komen tussen 06.45 uur en 08.10 uur, met retourvluchten vanuit de Portugese hoofdstad op dezelfde dagen tussen 08.50 uur en 10.00 uur. :45 uur om te landen tussen 19:15 uur en 21:10 uur

Etihad Airways zal geen directe concurrentie hebben op deze route, Lissabon wordt al bediend vanuit de Golf door Emirates Airlines; Qatar Airways heeft haar vluchten die in juni 2019 zijn ingehuldigd, niet hervat.

„We zijn verheugd om voor het eerst vluchten naar Portugal te introduceren en onze klanten handige reismogelijkheden te bieden naar een van de meest populaire zomerbestemmingen voor 2023“, aldus Antonoaldo Neves, Director CEO van Etihad Airways. „Als een van de oudste steden in West-Europa is de kuststad Lissabon een prima startpunt om de rest van het land te verkennen, met prachtige stranden, historische kastelen, een fantastisch nachtleven en een warme en gastvrije bevolking“.

Deze nieuwe directe verbinding „zal de handels- en toeristische banden tussen de VAE en Portugal versterken, en we zijn dankbaar voor de steun van de Portugese autoriteiten bij het tot stand brengen van onze nieuwe luchtverbinding“, voegde hij eraan toe.

Naast het lanceren van vluchten naar Portugal, keert Etihad Airways deze zomer terug naar Malaga aan de Spaanse Costa del Sol (woensdag en zondag vanaf 18 juni), en op het populaire Griekse eiland Mykonos (maandag en vrijdag vanaf 16 juni.

Met de toevoeging van deze routes biedt Etihad Airways reizigers bijna 160 wekelijkse vluchten aan 21 bestemmingen in Europa deze zomermet 20% meer zitplaatsen ten opzichte van 2022.

Etihad Airways arriveert in Portugal 1 Air Journal

@Etihad Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert