Qantas landt in India, bouwt twee A330’s om tot vrachtschip

De luchtvaartmaatschappij Qantas een nieuwe link in gebruik genomen tussen Sydney en Delhi, haar eerste naar India in bijna tien jaar, met een andere uit Melbourne gepland voor voor Kerstmis. Twee van zijn Airbus A330-200 zal zijn bekeerd vrachtvervoer, om te profiteren van de hausse in online handel.

Sinds 6 december 2021 biedt de Australische nationale luchtvaartmaatschappij drie vluchten per week aan tussen haar basis in Sydney-Kingsford Smith en de luchthaven van Delhi-Indira Gandhi, geëxploiteerd door Airbus A330-300 die plaats biedt aan 28 passagiers in Business Class en 269 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op maandag, donderdag en zaterdag om 06:05 uur om via Adelaide om 15:35 uur aan te komen; retourvluchten vertrekken om 18.00 uur uit de Indiase hoofdstad om de volgende dag om 11.45 uur live te landen. Begin januari zou de route dagelijks moeten worden.

Qantas zal zonder concurrentie zijn op deze as, voorgesteld door Air India vóór de Covid-19-pandemie; Dit zal haar eerste vlucht naar India zijn sinds 2012, toen ze Mumbai diende, en ze was sinds 1974 niet meer in Delhi geland.

The Alliance Company Een wereld heeft ook aangekondigd voor 22 december vier wekelijkse rotaties tussen Melbourne-Tullamarijn en Delhi: de A330-300’s vertrekken dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag om 9.25 uur om via Adelaide om 18.10 uur aan te komen; retourvluchten vertrekken om 19.55 uur uit India om de volgende dag om 13.35 uur live te landen. Geen concurrentie voor Qantas op deze lijn die voorheen door de Indiase nationale luchtvaartmaatschappij werd geëxploiteerd.

Volgens Qantas Domestic en International CEO Andrew David heeft de vraag naar vluchten tussen Australië en India de verwachtingen van de luchtvaartmaatschappij overtroffen. “ Er is een enorme opgehoopte vraag van vrienden en familie die zich willen herenigen na zo lang uit elkaar te zijn geweest. Er was een ongelooflijke respons toen we onze twee nieuwe routes naar Delhi aankondigden. Aankomende boekingen voor de komende maanden liggen ruim voor op onze aanvankelijke voorspelling, dus zelfs al zijn het maar de eerste paar dagen, het is een spannend begin. „Zei hij in een verklaring.

Er zijn „zeer sterke handels- en economische banden tussen Australië en India, en de routes naar Melbourne en Sydney zullen dit helpen ondersteunen naarmate het internationale reizen begint te normaliseren“, voegde de leider eraan toe. In de afgelopen 12 maanden heeft Qantas meer dan 60 repatriëringsvluchten uitgevoerd namens federale regeringsvluchten om Australiërs terug te halen uit India.

Alle passagiers op internationale vluchten van Qantas „moeten volledig zijn ingeënt, tenzij ze jonger zijn dan 12 jaar, 12 tot 17 jaar oud zijn die met hun familie of voogd naar Australië reizen, of een vrijstelling hebben.“ Initiële internationale vluchten zijn beperkt tot Australische staatsburgers, permanente inwoners en hun directe families en familieleden, in overeenstemming met de vereisten van de federale overheid. Studenten en een aantal andere visumhouders zouden de komende weken Australië weer binnen moeten kunnen komen”.

Kant lading, maakte Qantas Freight de volgende dinsdag bekend conversie door EFW (een Airbus – ST Engineering joint venture) van twee A330-200 met 297 hoofdkantoren, een voor het internationale netwerk en de andere voor de binnenlandse pakket- en koeriersactiviteiten van Australia Post. In het laatste geval kan de A330P2F (passagier naar vrachtschip) ongeveer 50 ton vracht per vlucht kunnen vervoeren, „meer dan het dubbele van de capaciteit van andere vrachtschepen die voor de nationale postdienst opereren“.

Bovendien ontvangt Qantas Freight deze week zijn derde vrachtschip. A321P2F, die ook zal werken voor Australia Post. Net als de andere twee komt de omgebouwde single-gangpad uit de vloot van zijn goedkope dochteronderneming Jetstar; de nieuwe A321P2F „zal extra capaciteit bieden in afwachting van wat naar verwachting het drukste kerstseizoen ooit zal worden voor luchtvracht.“

Qantas CEO Alan Joyce zei dat de ombouw van de twee A330 widebody-vliegtuigen de binnenlandse en internationale vrachtcapaciteit aanzienlijk zou vergroten: “ Onze vrachtactiviteiten explodeerden tijdens de Covid-19-pandemie, en hoewel een deel van haar activiteiten tijdelijk is, heeft de gezondheidscrisis de voortdurende uitbreiding van e-commerce en online winkelen in dit land versneld. „. Na deze conversies heeft Qantas: 25 vliegtuigen bestemd voor vracht.

Leveringen van Boeing 787-9 Dreamliner, opgeschort sinds mei 2020, gaat volgend jaar weer van start, om het capaciteitsverlies te compenseren; Qantas exploiteert momenteel 11 van de vijftien bestelde eenheden.

Qantas landt in India, bouwt twee Air Journal A330's om tot vrachtvliegtuig

© Qantas

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-07-qantas-se-pose-en-inde-convertit-au-cargo-deux-a330-5232117.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert