Aerolineas Argentinas versterkt Madrid en Rome deze zomer

De luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas zal versterken deze zomer Buenos Aires zijn twee Europese bestemmingen, door frequenties toe te voegen aan Madrid en naar toe Rome.

Ter gelegenheid van de Fitur-toerismebeurs in de Spaanse hoofdstad heeft de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië twee frequentieverhogingen onthuld vanaf haar basis in Buenos Aires-Ezeiza. Naar de luchthaven van Madrid-Barajas Adolfo Suareznu elke dag bediend, zal Aerolineas Argentinas begin april twee wekelijkse frequenties toevoegen, daarna drie extra in juli voor een totaal van negen vluchten per week (een dubbele dagelijkse vlucht behalve donderdag en maandag bij vertrek uit Spanje).

Onthoud dat bij aankomst op het Iberisch schiereiland het gezelschap van de alliantie Luchtteam heeft een codeshare-overeenkomst met Lucht Europa waardoor verbindingen naar Bilbao, La Coruña, Vigo, Gran Canaria, Palma de Mallorca, Barcelona, ​​Londen en Lissabon mogelijk zijn. Deze laatste bedient ook Buenos Aires, in concurrentie met Iberia.

Wormen Rome-Fiumicino, zal de luchtvaartmaatschappij uitbreiden van drie naar vier wekelijkse vluchten aan het begin van het zomerseizoen, en vervolgens naar vijf in juli: vertrek vanuit Argentinië zal dan elke dag gepland zijn behalve op maandag en zaterdag, met terugkeer uit Italië elke dag behalve dinsdag en zondag. Aerolineas Argentinas wordt op deze route geconfronteerd met ITA Airways, ook haar alliantie- en code-sharing-partner, zonder enige andere concurrentie.

Op deze twee routes die worden uitgevoerd door Airbus A330-200, die plaats bieden aan 24 passagiers in Business Class en 248 in Economy, benadrukt Aerolineas Argentins in zijn persberichten dat „verbindingen in een minimum van tijd mogelijk zijn met binnenlandse vluchten die Ezeiza verbinden met Mendoza, Córdoba, Ushuaia of El Calafate, naast andere bestemmingen”.

Carlos Figueroa, communicatiedirecteur van Aerolineas Argentinas, legde tijdens de presentatie uit dat “ het doel is om de connectiviteit van het land verder te verbeteren door te focussen op de ontvankelijk toerisme. Deze uitbreiding van het aanbod is dan ook een uitnodiging om Argentinië te bezoeken „. Volgens de minister van Toerisme en Sport, Matías Lammens, de luchtvaartmaatschappij “ is een strategische bondgenoot om de komst van toeristen te ondersteunen, wat leidt tot de invoer van vreemde valuta en het genereren van banen voor ons land „, Vooral sinds “ twee van de belangrijkste bestemmingen in Europa (en de enigen die nog in zijn netwerk verschijnen).

Aerolineas Argentinas is eind 2022 erbij 11,67 miljoen passagiers vervoerd, en zegt goed geplaatst te zijn om het record van 13 miljoen passagiers in 2023 te overtreffen. Het exploiteert momenteel 38 binnenlandse bestemmingen, 48 regionale routes en 21 internationale bestemmingen.

Aerolineas Argentinas versterkt Madrid en Rome deze zomer 1 Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert