Praktische informatie: waarom hebben sommige luchtvaartmaatschappijen de duur van hun vluchten verlengd?

Sommige vliegtuigritten zijn langer dan voorheen. De op het vliegticket weergegeven vluchttijden komen niet altijd overeen met de werkelijke reistijd.

Er zijn verschillende redenen waarom sommige luchtvaartmaatschappijen ervoor kiezen hun routes uit te breiden. Een veel voorkomende reden is het brandstofverbruik. Door routes aan te passen om te profiteren van gunstige wind op grote hoogte, kunnen luchtvaartmaatschappijen het brandstofverbruik verminderen en geld besparen.

Bovendien kunnen factoren zoals luchtruimbeperkingen, landingskosten op bepaalde luchthavens of zelfs de beschikbaarheid van slots de routekeuze beïnvloeden. Soms kan het verlengen van een route winstgevender of handiger zijn voor de luchtvaartmaatschappij, ook al lijkt dit voor passagiers misschien minder direct.

Dat gezegd hebbende, kan elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen specifieke strategieën en redenen hebben om routes aan te passen, en deze beslissingen worden vaak genomen op basis van een combinatie van economische, operationele en logistieke factoren. Het is duidelijk dat luchtvaartmaatschappijen regelmatig aan geplande vluchttijden ‘sleutelen’ om zichzelf manoeuvreerruimte te geven. Hierdoor kunnen met name luchtvaartmaatschappijen hun punctualiteit verbeteren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert