10 juli 1919 in de lucht: Jean Navarra komt om het leven in het vliegtuig

Luchtvaart geschiedenis – 10 juli 1919. Op dinsdag 10 juli 1919 betreurt de Franse luchtvaart de dood van een van haar illustere vertegenwoordigers in de persoon van Jean Navarra, op slechts 23-jarige leeftijd! Deze laatste, bekend als een „Aas“ van de Eerste Wereldoorlog met 12 goedgekeurde en 15 niet-goedgekeurde luchtoverwinningen op zijn naam, werd het slachtoffer van een vliegtuigcrash tijdens de training.

Na wat luchtacrobatiek begon de piloot op 10 juli 1919 aan zijn landing en voerde een zweefvlucht uit met de propeller van zijn vliegtuig tot stilstand gekomen. Helaas, omdat hij een hangar wil vermijden, zal hij zijn race met een crash beëindigen. Hij slaagde inderdaad niet in zijn manoeuvre vanwege een te lage snelheid.

Zeer getalenteerde vlieger, ondanks enkele slechte demonen die hem kwaad konden doen, de man die soms overmatig alcohol consumeerde, is zijn dood een onbetwistbaar verlies voor de Franse luchtvaart. Zijn dienstjaren in het leger werden met succes bekroond, voordat hij in de hel afdaalde, de oorlog was traumatisch voor hem geweest, met het verlies van zijn broer.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert