Praktische informatie: hoe krijg je tijdens de vlucht toegang tot internet?

Internet aan boord van een vliegtuig werkt doorgaans via een technologie die ‘onboard Wi-Fi’ wordt genoemd. Zo werkt het meestal:

  1. Satellietantenne: Het vliegtuig is uitgerust met een satellietantenne die op de romp is gemonteerd. Deze antenne wordt gebruikt om verbinding te maken met satellieten in een geostationaire baan of lage baan.

  2. Satellietverbinding: De satellietantenne communiceert met satellieten om een ​​tweerichtingsinternetverbinding tot stand te brengen. Deze satellieten zijn vaak specifiek bedoeld voor luchtcommunicatie om een ​​effectieve dekking te garanderen, zelfs tijdens de vlucht.

  3. Intern vliegtuignetwerk: Zodra de satellietverbinding tot stand is gebracht, worden de gegevens verzonden via het interne netwerk van het vliegtuig. Het kan daarbij gaan om Wi-Fi-routers en servers aan boord.

  4. Wi-Fi-distributie: Passagiers hebben toegang tot internet via Wi-Fi aan boord. Wi-Fi-routers die in het vliegtuig zijn geïnstalleerd, distribueren het internetsignaal naar de apparaten van passagiers.

  5. WiFi-portaal: Om toegang te krijgen tot internet moeten passagiers vaak verbinding maken met een Wi-Fi-portaal en mogelijk betalen om de dienst te gebruiken. Dit portaal kan ook online entertainment, realtime vluchtinformatie en andere diensten bieden.

Er moet echter worden opgemerkt dat de kwaliteit en beschikbaarheid van de internetverbinding aan boord kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de geografische positie van het vliegtuig, het weer en de netwerkbelasting.

 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert