24 mei 1930 in de lucht: Australische aanval door Amy Johnson

Luchtvaart geschiedenis – 24 mei 1930. Hoewel ze nog onervaren is, tekent de Britse piloot Amy Johnson, 27 jaar oud, op 24 mei 1930 een magnifiek optreden, waarbij ze erin slaagt de waanzinnige weddenschap aan te gaan om de eerste vrouw te zijn die solo naar Australië vliegt vanuit Great Brittannië.

Inderdaad, met slechts 75 vlieguren op haar naam, lanceerde de vlieger deze ambitieuze uitdaging en verliet Groot-Brittannië op maandag 5 mei 1930, meer bepaald het luchtvaartterrein van Croydon, om richting Australië te gaan, waar ze zich in mei zal aansluiten. 24, 1930, landing in het noorden van het land in Darwin. Een hele prestatie voor een vrouw die pas een jaar gecertificeerd is!

Het was aan het stuur van een Havilland Gipsy Moth, genoemd naar het bedrijf van haar vader, „Jason“, dat ze deze reis van 17.700 kilometer uitvoerde, een luchtaanval die haar de moeite waard maakte om niet minder dan 10.000 pond sterling van de Daily Mail te ontvangen krant, naast de Harmon Trophy maar ook de titel van Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert