5 juni 1910 in de lucht: Farman wordt getroffen door een ongeval

Geschiedenis van de luchtvaart – 5 juni 1910. Een vlucht onder leiding van vlieger Maurice Farman op deze zondag 5 juni 1910 gaat mis. Terwijl hij evolueert in de lucht van Buc, zal de luchtpionier helaas een ongeval krijgen dat hem niet fataal zal zijn, maar zijn vliegtuig zal beschadigen. De man die hem tijdens deze vlucht op de passagiersstoel vergezelde, namelijk de secretaris-generaal van de Aero-Club: Georges Besançon, ontsnapte eveneens levend.

Nadat hij zijn terugkeer naar de grond slecht heeft onderhandeld, zal de propeller van Farmans tweedekker een heuvel raken: tijdens dit incident zal het chassis van het vliegtuig bezwijken. “Gebroken hout” wat gepaard zal gaan met enkele blessures voor Farman en Georges Besançon. Als de eerste alleen maar gekneusd is, heeft de tweede zijn hoofd gestoten en is een van zijn armen gebroken.

Dit vliegtuigongeval vond plaats als onderdeel van tests die Maurice Farman op 5 juni 1910 uitvoerde, ook al waren de weersomstandigheden gunstig en duidden niet op een val. Alles leek aanwezig om de vlucht goed te laten verlopen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert