6 juni 1910 in de lucht: Martinet wint een race

Geschiedenis van de luchtvaart – 6 juni 1910. Grote primeur op deze maandag 6 juni 1910, de datum waarop een vliegtuigrace wordt georganiseerd die van stad tot stad zal plaatsvinden tussen de gemeenten Angers en Saumur. Een evenement dat start vanaf het vliegveld van Avrillé en dat de interesse zal wekken van veel mensen die zich langs de route zullen verzamelen om de voortgang te volgen van de verschillende piloten die bij deze wedstrijd betrokken zijn. Maar naarmate het parcours vordert, zal hun aantal tot nul worden teruggebracht: slechts drie passeren de finish!

Deze race, die een parcours van veertig kilometer heeft, zal alleen de aankomst zien van een drietal piloten bestaande uit MM. Dickson, Martinet en Legagneux. De andere deelnemers slaagden er niet in de hele reis te voltooien, maar er deden zich geen ongelukken voor tijdens dit evenement dat werd gewonnen door vlieger Martinet.

In feite zal het 31 minuten en 35 seconden duren voordat laatstgenoemde veilig aankomt. Het podium wordt gecompleteerd door Legagneux, die de tweede plaats behaalt, nadat hij nog 5 minuten nodig had om Saumur te bereiken. Dickson bevindt zich op de derde plaats.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert