Praktische informatie: de landen van de Schengen-ruimte voor vrij verkeer

De noodzaak van een Schengenvisum is afhankelijk van de nationaliteit van de reiziger en het land waar hij of zij verblijft. Burgers van bepaalde landen zijn vrijgesteld van de Schengenvisumplicht voor korte verblijven (doorgaans tot 90 dagen in een periode van 180 dagen). Deze landen profiteren van het visumvrijstellingsregime. De regels kunnen echter variëren en het is essentieel om de specifieke voorwaarden te controleren.

Het Schengengebied is een zone van vrij verkeer die verschillende Europese landen verenigt. Burgers van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland hebben geen visum nodig om binnen het Schengengebied te reizen.

Onderdanen van veel andere landen, waaronder veel niet-EU-landen, moeten een Schengenvisum verkrijgen voordat ze naar het Schengengebied kunnen reizen. De exacte criteria, procedures en vereisten kunnen per land verschillen. Het wordt aanbevolen om de website van de ambassade of het consulaat van het Schengenland dat u wilt bezoeken te raadplegen voor de meest actuele en nauwkeurige informatie.

Vanaf mijn laatste update in januari 2022 zijn de landen in het Schengengebied:

Duitsland
Oostenrijk
België
Denemarken
Spanje
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
IJsland
Italië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Noorwegen
Nederland
Polen
Portugal
Slowakije
Slovenië
Zweden
Zwitsers

Het wordt altijd aanbevolen om de meest recente informatie te controleren, aangezien de samenstelling van het Schengengebied kan veranderen en nieuwe landen tot de overeenkomst kunnen toetreden.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert