Praktische informatie: de drie luchthavens van New York en hun passagiersverkeer

Drie luchthavens samen maken het grootstedelijk gebied van New York tot een van de belangrijkste luchtknooppunten ter wereld. Ze bieden ongeëvenaarde connectiviteit voor reizigers van en naar New York City, maar ook voor reizigers die door de regio reizen op weg naar andere bestemmingen. De diversiteit aan luchtvaartmaatschappijen, bestemmingen en diensten die op deze luchthavens beschikbaar zijn, maken ze tot essentiële onderdelen van het mondiale luchtvervoernetwerk.

1. Internationale luchthaven John F. Kennedy (JFK):
John F. Kennedy International Airport, beter bekend als JFK, is een van de meest iconische luchthavens in de Verenigde Staten en een van de drukste ter wereld. JFK, gelegen in de wijk Queens in New York, is een belangrijk knooppunt voor internationale reizen en verwelkomt vluchten van en naar bestemmingen over de hele wereld. Met zijn zes terminals biedt het indrukwekkende wereldwijde connectiviteit. In 2019 verwelkomde JFK ongeveer 61 miljoen passagiers, wat een aanzienlijk reizigersverkeer registreerde.

2. Internationale luchthaven Newark Liberty (EWR):
Newark Liberty International Airport, vaak eenvoudigweg aangeduid met de code EWR, bevindt zich in New Jersey, maar is een integraal onderdeel van het luchthavensysteem van het grootstedelijk gebied van New York. Als een van de drie grote luchthavens die de regio bedienen, is Newark Liberty een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten. Het biedt verbindingen naar een groot aantal bestemmingen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. In 2019 verwerkte de luchthaven ongeveer 46 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van het land is.

3. Luchthaven LaGuardia (LGA):
Hoewel kleiner dan JFK en Newark, speelt LaGuardia Airport ook een belangrijke rol in het luchthavensysteem van New York. LaGuardia ligt in Queens, dicht bij het centrum van Manhattan, en is een handige luchthaven voor reizigers op weg naar New York. Het wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, maar biedt ook enkele internationale verbindingen. In 2019 verwelkomde LaGuardia ongeveer 31 miljoen passagiers.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert