14 juni 1919 in de lucht: Alcock en Brown vertrekken voor een Atlantische oversteek

Luchtvaart geschiedenis – 14 juni 1919. De oversteek van de Atlantische Oceaan maken door het pad van de lucht te nemen en dit, met een vleugelslag, dat wil zeggen zonder onderweg een tussenstop te maken, is de ambitie van John Alcock en Arthur Brown, twee piloten van Britse nationaliteit. Deze laatste begon dus op deze zaterdag 14 juni 1919 aan dit gevaarlijke avontuur.

Het is een oversteek van west naar oost die ze van plan zijn uit te voeren, daartoe op 14 juni 1919 opstijgend vanuit Newfoundland, meer bepaald vanuit de gemeente Saint-Jean, met de bedoeling om via de lucht het Oude Continent te bereiken . Het is met een apparaat uit Engeland, een Vickers Vimy met twee Rolls-Royce Eagle-motoren die een vermogen van 360 pk kunnen ontwikkelen, dat de twee mannen deze transatlantische aanval zullen ondernemen, nadat ze hun tanks met 3.900 liter brandstof hebben gevuld.

Na vijftien uur en zevenenvijftig minuten vliegen arriveren John Alcock en Arthur Brown in Clifden, Ierland, na een reis van 3.040 kilometer. Ze ondertekenen daar een prachtige prestatie die het waard zal zijn om tot ridder in de orde van het Britse rijk te worden gemaakt. Bovendien ontvangen ze £ 10.000 als beloning.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert