Onderzoek: 88% van de Fransen geeft budgetprioriteit aan reizen

Een nieuwtje marktonderzoek(*) besteld door het reisgezelschap eDreams ODIGEO onthult dat de grote meerderheid van de consumenten (84%) is het daarmee eens prioriteit voor reizen in hun persoonlijk budgetondanks de macro-economische context.

In Frankrijkgaven de respondenten vergelijkbare antwoorden, waarbij 88% het belang van reizen voor hun huishoudbudget benadrukte. Slechts 3% van de ondervraagden in Frankrijk en de rest van de wereld zei dat ze het niet belangrijk vinden om budget te besteden aan reizen.

DE kost efficiëntie is een van de prioriteiten van reizigers in alle leeftijdsgroepen, met een gemiddelde van 46% in Frankrijk en 55% wereldwijd. Babyboomers geven het meest waarschijnlijk prioriteit aan de kosten bij het plannen van hun reis, waarbij 73% wereldwijd en 58% in Frankrijk van de respondenten tussen 45 en 54 jaar zich op dit aspect concentreert. De reacties van jongere generaties wijzen daarentegen op een afnemende focus op de kosten, waarbij andere overwegingen voorrang krijgen naarmate de prioriteiten van de generaties verschuiven. Om precies te zijn, beschouwt 54% van de mensen onder de 24 jaar wereldwijd, en slechts 32% in Frankrijk, de kosten als een sleutelfactor bij hun reisbeslissingen. Ten slotte zijn de inwoners van Île-de-France, na Corsica (8%), degenen die, van de Franse regio's, de minste prioriteit geven aan de prijs bij hun reiskeuzes, waarbij slechts 37% kiest voor de optie die het voordeligst is, vergeleken met Pays. de la Loire (58%) of Auvergne-Rhône-Alpes (59%) bijvoorbeeld.

Gezondheid en veiligheid
Gezondheids- en veiligheidsoverwegingen zijn belangrijke factoren geworden bij de reisplanning, waarschijnlijk onder invloed van de pandemische ervaring. 44% van de ondervraagden in Frankrijk, in alle leeftijdsgroepen, en 51% wereldwijd, zei dat dit een essentiële overweging was. Deze trend is zelfs nog duidelijker onder babyboomers (45-54 jaar oud), die veiligheidsoverwegingen (50% wereldwijd en in Frankrijk) bijna op hetzelfde niveau plaatsen als de reiskosten (60% wereldwijd en in Frankrijk). in Frankrijk), wat suggereert dat veiligheid en prijs de komende jaren een nog grotere prioriteit voor reizigers zouden kunnen zijn.

Digitale connectiviteit
Wereldwijd benadrukt 20% van Gen Z het belang van digitale connectiviteit voor communicatie en werk tijdens het reizen als een topprioriteit, vergeleken met 7% van de 65-plussers. Dit duidt op een toegenomen prevalentie van flexibel werken en werken op afstand onder jongere generaties, evenals op het belang van het delen van reiservaringen op sociale media. Interessant is dat vrouwelijke shoppers meer geïnteresseerd zijn in verbonden blijven tijdens het reizen; 19% geeft dit aan, vergeleken met 14% van hun mannelijke tegenhangers.

Deze generatiekenmerken zijn minder uitgesproken in Frankrijk. Slechts 5% van de 55-64-jarigen en 8% van de 65-plussers benadrukte het belang van digitale connectiviteit, terwijl dit voor 18% van de 18- tot 24-jarigen en 16% van de 25-34-jarigen een belangrijke overweging is oud. Ten slotte hechten we in Ile-de-France het meeste belang aan digitale connectiviteit, waarbij 16% van de respondenten dit als een prioriteit beschouwt bij hun reisbeslissingen.

(*)Onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau OnePoll onder 10.000 klanten over de hele wereld, waaronder 1.000 geïnterviewde mensen in Frankrijk.

Onderzoek: 88% van de Fransen geeft budgetprioriteit aan reizen 1 Air Journal

@Europese Bijstand

 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert