Luxair lanceert een Antwerp – London-City

De luchtvaartmaatschappij Luxair ingehuldigd op maandag een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en Londen-City.

Sinds 16 januari 2023 biedt de Luxemburgse nationale maatschappij vier vluchten per week aan tussen Londen-City en de luchthavenAntwerpen, bediend door Dash-8 Q400 met 76 zitplaatsen. Vertrek vanuit het centrum van Londen is gepland op maandag en dinsdag om 6.40 uur (aankomst om 8.40 uur) en donderdag en vrijdag om 17.05 uur (aankomst om 19.05 uur); retourvluchten vertrekken uit de tweede stad van België op maandag en dinsdag om 9.15 uur (9.15 uur aankomst) en donderdag en vrijdag om 19.45 uur (19.45 uur aankomst). Vanaf 29 maart wordt tijdens het zomerseizoen (avonduren) een vijfde wekelijkse rotatie opgezet op woensdag.

Luxair zal geen concurrentie hebben op deze route, de Belgische luchthaven verwelkomt alleen regelmatig vliegtuigen van TUI Fly Belgium naar (richting) en SkyAlps (vanuit Bolzano). Het bedient City al vanuit zijn basis in Luxemburg Findel. Tickets zijn al te koop, vanaf £ 139 inclusief retourbelasting vanuit Londen en € 149 retour vanuit Antwerpen.

„Bezorgd om steeds meer reismogelijkheden aan haar klanten aan te bieden, verrijkt Luxair opnieuw haar aanbod en verbindt het de grote Europese steden“, met als doel „het mogelijk maken, zowel voor zakenreizen als vakantiereizen, om twee grote Europese steden met elkaar te verbinden in een vlucht van een uur. Antwerpen, gelegen in het noorden van België, is de thuisbasis van prachtige musea, kunstgalerijen en vele gebouwen om te bezoeken. Maar de stad Antwerpen, bijgenaamd ‚de hoofdstad van de diamant‘, is niet alleen een historisch en architectonisch centrum: het is ook een actieve stad, een walhalla voor entertainment. Festivals en shows zijn hier niet ongewoon”. Bovendien is de snelle doorlooptijden op beide luchthavens en de uitstekende stiptheid zijn een grote aanwinst voor zakenreizigers en vakantiegangers”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

De opening van deze nieuwe route van London City naar Antwerpen is een nieuw perspectief voor Luxair en opnieuw een kans om nieuwe kansen te grijpen. Dit nieuwe aanbod maakt deel uit van de innovatiereis die Luxair sinds de Covid-19-periode heeft ondernomen. Al onze teams werken eraan om voortdurend nieuwe producten aan onze klanten aan te bieden. „, verklaarde Gilles Feith, CEO van Luxair, toen deze lijn werd aangekondigd

We hebben lang gehunkerd naar de herstart van de Antwerpse route en ik ben verheugd dat Luxair het potentieel ervan ziet, niet in de laatste plaats omdat het de enige directe verbinding zal zijn tussen deze twee dynamische en cultureel rijke Europese steden. toegevoegde Director of Aviation bij LCY Anne Doyere. “ De pandemie heeft enkele van de directe verbindingen van Londen met Europese steden uitgehold, en we denken dat het opnieuw opstarten ervan niet alleen goed is voor de passagiers, maar ook voor het bedrijfsleven en de economie. We kijken ernaar uit om samen te werken met luchtvaartmaatschappijen zoals Luxair, kamers van koophandel en bedrijven van elke omvang om te helpen bouwen aan meer routes van en naar de snelste, gemakkelijkste en betrouwbaarste luchthaven. „.

Luxair lanceert Antwerp – London-City 1 Air Journal

© Luchthaven Londen City

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert