30 september 1919 in de lucht: vervloekte dag op de lijn tussen Groot-Brittannië en Egypte

Luchtvaartgeschiedenis – 30 september 1919. Op deze dinsdag 30 september 1919 worden de kapiteins Lew Edward en Darley, die elk aan hun zijde dienst doen op de luchtlijn tussen Groot-Brittannië en Egypte, die de stad Londen met die van Caïro verbindt, het slachtoffer. van een vliegtuigongeval. Een dubbele ramp, die op dezelfde dag plaatsvond, die helaas een fatale afloop zal hebben.

Kapitein Darley zal inderdaad niet levend uit de crash van zijn vliegtuig komen, aan boord waarin ook twee passagiers hadden plaats gevonden, die van hun kant zullen worden gered, met alleen verwondingen. Op de weg tussen Caïro, waar hij was opgestegen, en Engeland viel Darley van een hoogte van 20 meter en eindigde zijn race op de schietbaan Vigna di Valle in Rome. Als zijn vliegtuig in brand vliegt, zal Darley doodbranden… Een verschrikkelijk einde voor de ongelukkige piloot.

Lew Edward zal meer geluk hebben en het is ongedeerd dat hij de vlakte van Riforan zal bereiken, na een noodlanding, na een motorstoring die zich voordeed terwijl hij in de buurt van Draguignan was.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert