Airbus huldigt een „pre-FAL“-gebied van A220 in op de Mirabel-site

Airbus deze week ingehuldigd op zijn site op Mirabel, Canadaeen extra oppervlakte van 11.600 m2 bestemd voor destroomopwaartse montage van de subcomponenten van zijn A220 (ex-Bombardier CS300).

Deze extra ruimte was bedoeld om de versnelde productiesnelheid van het A220-vliegtuig te ondersteunen, die de komende jaren meer dan zou moeten verdubbelen. Dit is de eerste zone gewijd aan de pre-assemblage van componenten (“ pre-FAL ”) van Airbus buiten Europa. Inclusief deze nieuwe oppervlakte bedraagt ​​de totale oppervlakte van de Airbus A220-assemblagesite in Mirabel nu bijna 130.000 m2 en biedt werk aan meer dan 2.500 mensen.

Voortaan worden de voorbereidende werkzaamheden voor vliegtuigrompdelen op één plek geconcentreerd. Deze componenten worden vervolgens verzonden voor eindmontage naar een van de twee eindmontagelocaties, Mirabel of Mobile, Alabama in de Verenigde Staten. Dit is een sleutelelement voor het versnellen van de productiesnelheid van A220-vliegtuigen, die tegen het midden van het decennium zou moeten toenemen van 6 tot 14 vliegtuigen per maand.

De bouw van dit gedeelte nam ongeveer een jaar in beslag en er waren grote lokale leveranciers bij betrokken. Ongeveer 250 medewerkers van de A220 Mirabel-site ondersteunen de pre-assemblageactiviteiten in dit gloednieuwe aangewezen gedeelte. Deze medewerkers hebben de afgelopen maanden een continue opleiding op maat gekregen waardoor ze van een vaste werkplek naar een zogenaamde “ gepulseerd „.

Het is met groot genoegen dat we vandaag onze nieuwe pre-assemblageruimte onthullen, die zal bijdragen aan een meer dan verdubbeling van het productievolume van A220-vliegtuigen in de komende jaren. De uitbreiding van onze Mirabel-site met de toevoeging van dit gebied is een sterk symbool van Airbus‘ vertrouwen in het A220-programma. De pre-FAL is een belangrijke infrastructuur om het succes van de opvoering van de productie van het A220-vliegtuig te verzekeren zei Benoît Schultz, President en CEO van Airbus Canada.

De Mirabel A220-site is het zenuwcentrum van het A220-programma. Naast deze nieuwe pre-assemblagelijn en de twee eindassemblagelijnen, omvat de site ook activiteiten voor engineering, ondersteunende functies, in-service support, evenals ontwikkeling en levering aan klanten. Een tweede assemblagelocatie is ook aanwezig in Alabama in de Verenigde Staten, en is gewijd aan de eindassemblage en levering van A220-vliegtuigen bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Tot op heden hebben meer dan 25 klanten vaste bestellingen geplaatst voor 740 A220-vliegtuigen, waarvan er ongeveer 200 zijn geleverd aan meer dan 15 klanten. De Airbus Canada Limited Partnership, verantwoordelijk voor het A220-vliegtuigprogramma, bestaat uit twee aandeelhouders, namelijk Airbus, dat 75% van de aandelen bezit, en Investissement Québec, dat 25% van de aandelen bezit.

Airbus huldigt een

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert