11 juli 1931 in de lucht: Doret, Brix en Mesmin vertrekken naar Azië

Luchtvaart geschiedenis – 11 juli 1931. Op deze zaterdag 11 juli 1931 begon de bemanning bestaande uit piloten Marcel Doret en Joseph le Brix en monteur René Mesmin aan een ambitieuze luchtaanval, die per vliegtuig van Frankrijk naar Azië wilde gaan om te proberen plaats het record voor afstand in een rechte lijn op wereldschaal op hun prijslijst. Een bedrijf met als startpunt het vliegveld van Le Bourget, in de regio Parijs.

In het gezichtsveld van de drie mannen ligt de stad Tokio die ze hopen te bereiken met een apparaat van François Coty, namelijk een eendekker van de firma Dewoitine uitgerust met een motor die een vermogen van maar liefst 650 pk kan ontwikkelen. , gedoopt „Trait d’Union“, geladen met 8.100 liter brandstof. Tot nu toe heeft niemand deze reis gemaakt zonder de minste tussenstop te maken.

Deze vlucht zou dus een primeur zijn… maar het moet nog lukken, er moeten dus 11.000 kilometer worden afgelegd en dat is geen sinecure. In Nizhne-Oudinsk maakte een brute en gedwongen landing door ijsvorming van hun vliegtuig een einde aan hun zoektocht. Hun apparaat zal worden vernietigd, maar de drie mannen zullen worden gered, Le Brix en Mesmin hebben hun parachute gebruikt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert