Klantrelaties: Air France staat nog steeds bovenaan het podium

De luchtvaartmaatschappij Air France staat voor de achtste achtereenvolgende keer bovenaan de transportsector van de ranglijst van klantrelaties georganiseerd door BearingPoint en Kantar.

DE Klantrelatie Podium® 2023, een onderzoek uitgevoerd door BearingPoint en Kantar in december 2022 „onder klanten/gebruikers van bedrijven/administraties, getrokken uit een steekproef van 4000 mensen“, bekroonde opnieuw het Franse nationale bedrijf op 14 maart 2023 in de categorie transport, voor de achtste achtereenvolgende keer.

Daarmee blijft Air France “uitblinken, met name op het gebied van verbondenheid en emotie”. Net als vorig jaar is volgens het persbericht 89% van de klanten van mening dat de werknemers hen graag van dienst zijn, een cijfer dat 13 punten hoger ligt dan het gemiddelde voor de categorie „Transport“. Bovendien zegt 88% van de klanten dat hun reiservaring aan hun verwachtingen voldoet of deze overtreft, 11 punten boven het branchegemiddelde.

In 2022 lanceerden we een interne campagne met onze 21.000 medewerkers in contact met onze klanten (piloten, hostesses en stewards, grondafhandelaars en callcenteragenten) onder de noemer „Uw aandachtspunten zijn onze handtekening“. Na de “covid”-crisisperiode was het essentieel om de zorgrelatie te herpositioneren als een strategische troef van ons merk Air France. “, legt Fabien Pelous, directeur van Air France Customer Experience, uit. “ Dit werd aangevuld met co-creatieworkshops met medewerkers om goede praktijken te identificeren en te delen. Deze prijs is een erkenning van alle aandacht die onze klanten dagelijks krijgen van de teams, die ik feliciteer met deze geweldige erkenning. „.

Sinds 2003 beloont Podium de la Relation Client ® grote merken die zich in hun dagelijks leven onderscheiden op het gebied van klantrelaties. Elf activiteitensectoren – waaronder transport – worden beoordeeld op basis van gemeenschappelijke prestatiecriteria. Per organisatie worden de geïnterviewden gevraagd hun mening te geven “over 15 structurerende criteria van de klantrelatie. Criteria bekeken vanuit 3 invalshoeken: uitvoering, verbinding en emotie”.

Klantrelaties: Air France nog steeds bovenaan Podium 1 Air Journal

©Air France

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert