Gerucht over een nieuwe gigantische bestelling in India

De „nieuwe“ luchtvaartmaatschappij Jet Airways moet in ieder geval voor juni een nieuwe bestelling plaatsen 200 vliegtuigen van alle soorten en maten.

Er was de historische orde vanAir-Indiade onderhandelingen van de goedkope IndiGo voor de aankoop van „enkele honderden vliegtuigen“ van Airbus, of de wil van de nieuwe lage kosten Akasa Lucht om tegen het einde van het jaar een „driecijferige“ bestelling te plaatsen voor de Boeing 737 MAX. Het is nu helemaal van de voormalige grootste particuliere Indiase luchtvaartmaatschappij, nu in handen van het Jalan-Kalrock-consortium: Jet Airways zou volgens Mint ongeveer te bestellen zijn minstens 200 vliegtuigen, “een mix van kleine, single-aisle en jumbojets” waarvoor gesprekken zijn gestart met alle fabrikanten. Deze bestelling zou op de volgende Paris Air Show aangekondigd kunnen worden in juni 2023volgens bronnen die spreken van een „vijfjarig groeiplan“ voor Jet Airways.

Een soortgelijk gerucht deed een jaar geleden al de ronde, maar werd toen afgewezen door schuldeisers, die zich opnieuw probeerden te verzetten tegen de overdracht van Jet Airways aan het consortium in de rechtbank – en dat is net mislukt.

De laatste commerciële vlucht van het „oude“ Jet Airways dateert van 17 april 2019 en twee maanden later begon het faillissement met een schuld van 1,6 miljard dollar. Het vond nieuwe investeerders die in oktober 2020 groen licht kregen van schuldeisers voor een doorstart.

Het bedrijf gevestigd op de luchthaven van Delhi-Indira Gandhi heeft momenteel drie Boeing 737-800’s, een 737-900 en vijf 777-300ER’s, allemaal in opslag. Ze had opdracht gegeven voor 8 737 MAX op een wereldwijde bestelling van 225 vliegtuigen en naar verwachting tien 787 Dreamliners – allemaal geannuleerd door Boeing.

De herstart van de activiteiten van Jet Airways staat gepland voor begin 2023, met aanvankelijk binnenlandse vluchten tussen Delhi en Mumbai, gevolgd door verbindingen naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

Nieuw gerucht over gigantische bestelling in India 1 Air Journal

©Jet Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert