Een vlucht van ruim 13 uur voor de Airbus A321XLR

Een Airbus A321XLR heeft gisteren een vlucht van 13 uur naar Toulouse uitgevoerd als onderdeel van zijn certificeringscampagne.  Zijn intrede in s

©Sylvain Ramadier-Airbus

EEN Luchtbus A321XLR voerde gisteren een vlucht van 13 uur uit naar Toulouse, als onderdeel van haar certificeringscampagne. De ingebruikname ervan is nu gepland tweede kwartaal 2024.

Op 13 december 2022 is de A321XLR geregistreerd F-WXLR (MSN11000, de eerste geassembleerde) verliet de Airbus-faciliteiten in Toulouse-Blagnac kort na 8.00 uur, op weg naar het noorden om zijn langeafstandscapaciteiten te demonstreren. Na er de tijd voor te hebben genomen tekenen » XLR in de lucht voor de Atlantische kust vloog het over de Wales en deIerlandvliegen over deSchotland voordat je „omhoog gaat“ naar de Noorwegen.

De „retourvlucht“ van het opnieuw gemotoriseerde gangpad met één gangpad bracht het naar de Denemarkenvliegend over Berlijn in Duitsland dan Praag binnen Tsjechische RepubliekSalzburgerland OostenrijkVenetië en Rome binnen Italië voordat hij Sicilië passeerde en vervolgens over Sardinië voordat hij in Toulouse landde. Na 13.15 uur vlucht volgens Flightradar24, en het controleren van de „volwassenheid“ van brandstofsystemen.

De Airbus A321XLR kan tot 200 passagiers vervoeren, afhankelijk van de cabineconfiguratie, met een bereik van 4700 nm (8700 km). De drie A321XLR’s die voor de certificeringscampagne zijn gebruikt, zijn allemaal sinds juni van start gegaan, de laatste is op 19 oktober vanuit Hamburg naar Toulouse vertrokken. Airbus herinnerde er medio oktober aan dat deze versie van de A321neo de mijlpaal van 500 bestellingen door meer dan 20 klanten, waaronder Lucht Canada, Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, United Airlines, Quantas, LATAM of de lage kosten Wizz Air onder andere.

Afgelopen mei al uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2024, is de ingebruikname van de A321XLR met een kwartaal verschoven naar november.

Een vlucht van ruim 13 uur voor de Airbus A321XLR 1 Air Journal

©Alexandre Doumenjou / Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert