Frankfurt anticipeert op een drukke zomer, versterkt zijn personeelsbestand

Voor 2023Fraport, de manager van dede luchthaven van Frankfurtverwacht dat de grootste luchthub van Duitsland tussen zal hosten 57 en 63 miljoen passagiers.

Dit verkeer zal ongeveer vertegenwoordigen 80 tot 90% van het niveau van voor de gezondheidscrisis in 2019 (70 miljoen passagiers). Vorig jaar is het aantal passagiers in Frankfurt bijna verdubbeld ten opzichte van 2021, tot bijna 49 miljoen. Frankfurt liep qua herstel echter achter op andere grote Europese luchthavens, vooral door een aanhoudend tekort aan arbeidskrachten.

Voor dit jaar verwacht Fraport een 15-25% verhoging het aantal passagiers in Frankfurt tijdens de zomermaanden 2023 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Om chaotische taferelen en eindeloze wachtrijen te voorkomen, heeft manager Fraport afgelopen zomer verschillende maatregelen genomen om het operationele personeel op de luchthaven van Frankfurt uit te breiden. Het personeelsbestand groeide in een jaar tijd met 8,0% tot 19.211 medewerkers (per 31 december 2022). Voor het lopende jaar is Fraport van plan om zo’n 1.500 extra medewerkers aan te nemen voor de grondafhandeling, en daarvoor zelfs in Spanje, Griekenland en Zuidoost-Europa. Tegelijkertijd zijn de geavanceerde trainingsmogelijkheden in Duitsland aanzienlijk uitgebreid en versneld om snel te kunnen voldoen aan de vraag naar gekwalificeerd Duits personeel. Het doel is om te hebben in augustus net zoveel personeel als voor de gezondheidscrisisbenadrukt de manager.

Alle partners in het proces blijven volledig betrokken om ervoor te zorgen dat er meer middelen beschikbaar zijn voor het volgende toeristenseizoen. Ons hoofddoel is het handhaven van de stabiliteit van de operaties en het verbeteren van onze weerbaarheid tegen onregelmatige situaties. Dit blijft een moeilijke opgave gezien de structurele factoren waarmee we worden geconfronteerd, zoals geopolitieke luchtruimbeperkingen [guerre en Ukraine et créneaux réservés aux avions militaires, ndlr] en de huidige krapte op de Duitse arbeidsmarkt “Samenvatting Stefan Schulte, CEO van Fraport.

Stefan Schulte feliciteert de luchtvaartmaatschappij Lufthansa met het akkoord om haar vluchtschema te verkorten, met Pasen en voor deze zomer, om de passagiersstroom in Frankfurt te vergemakkelijken. Momenteel is het maximale aantal vliegtuigbewegingen per uur in Frankfurt verlaagd van 104 naar 94, een lichte daling ten opzichte van het oorspronkelijke plan, in afwachting van nieuwe personeelsaanwervingen. De baas van Fraport eist dat de limiet van zes maanden op de arbeidstijd van een werknemer uit een niet-EU-land wordt opgeheven, zoals vandaag toegestaan ​​door de Duitse wet: “ Mensen willen een duurzaam perspectief. En we staan ​​klaar om hen een duurzaam perspectief te bieden„.

Frankfurt verwacht een drukke zomer, versterkt het personeelsbestand 1 Air Journal

Wachtrij in Frankfurt @Nicolas Dupuis

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert