Partnership Kenya Airways – South African Airways: een de facto fusie?

De regelaar van de SOORTGELIJK (Gemeenschappelijke Markt voor Oostelijk en Zuidelijk Afrika) wil het partnerschap tussen luchtvaartmaatschappijen aanpakken Kenia Airways En Zuid-Afrikaanse Luchtwegen zoals een fusievanwege het effect op de concurrentie in de regio.

Aangekondigd in november 2021 om een ​​langere termijn te creëren “ pan-afrikaanse groep », en afgelopen zomer gevolgd door een code-share-overeenkomst, is het partnerschap tussen de nationale luchtvaartmaatschappijen van Kenia en Zuid-Afrika op een grote hindernis gestoten. De directeur van de CCC (COMESA Competition Commission), Willard Mwemba, zei vorige week dat de twee luchtvaartmaatschappijen “ kan beweren dat het slechts om een ​​maatschap gaat en niet om een ​​fusie; wat ons zorgen baart, is niet de term die ze gebruiken of de vorm, maar de effecten die de ontmoeting van de twee zal hebben op de markt „. Gevestigd op de luchthaven van Nairobi-Jomo KenyattaKenya Airways opereert in de COMESA-landen (Zuid-Afrika is geen lid) en valt dus onder het juk van de CCC, die meent dat het “ had haar op de hoogte moeten stellen van een aanstaande fusie »,

De twee grootste Afrikaanse bedrijven hebben de afgelopen jaren een vergelijkbaar pad gevolgd, met name vanwege de Covid-19-pandemie, vandaar het idee vankrachten bundelen. De schuld van KQ bedroeg afgelopen november $ 835 miljoen, terwijl SAA in september 2021 uit de herstructurering kwam na het opschorten van de activiteiten (en bijna $ 461 miljoen had verdiend). En in beide gevallen kwamen de regeringen tussenbeide, waardoor het alliantiebedrijf toestemming kreeg Luchtteam en die bij Sterren Alliantie een memorandum van samenwerking te ondertekenen, inclusief een langetermijnplan om (a priori dit jaar) een pan-Afrikaanse luchtvaartgroep op te richten.

Allan Kilavuka, CEO van Kenya Airways, gaf in de pers toe dat deze eisen de CCC zou kunnen hinderen het proces. “ We wilden kijken of we activa en andere middelen konden delen, maar de autoriteiten moeten ons ‚immuniseren‘ zodat we alle hindernissen kunnen overwinnen die zich kunnen voordoen met betrekking tot antitrust- en concurrentieverstorende vereisten „.

Er is nog geen formeel besluit genomen door de CCC in dit stadium.

Partnership Kenya Airways - South African Airways: een de facto fusie?  1 Luchtjournaal

©AJ/Airbus/Kenya Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert