Een terugblik op de Air France Foundation in 2022, haar dertigste verjaardag

De Stichting Air France vierde in 2022 zijn 30e verjaardag en organiseerde een reeks evenementen over de hele wereld om zijn inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden vankansarme of gehandicapte kinderen.

Terwijl ze voor 2023 de uitbreiding van haar acties naar „duurzame ontwikkelingsprojecten en bewustzijn van milieu-uitdagingen“ aankondigde, keerde de Stichting terug naar de „momenten van delen en solidariteit“ die dit jaar mogelijk werden gemaakt door de mobilisatie van de vrijwilligers-werknemers van het Franse nationale bedrijf, aanwezig bij alle haltes. Gedurende de hele zomer konden kinderen, gevolgd door partnerverenigingen, unieke ervaringen beleven:

Op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaullekonden 120 kinderen van de Envol Association (die met name verblijven of activiteiten op maat organiseert voor zieke kinderen en hun families) een kijkje achter de schermen nemen op de belangrijkste luchthaven van Frankrijk en een Luchtbus A350-900 van Air France met de Franse astronaut Thomas Pesquet.

Een terugblik op de Air France Foundation in 2022, het jaar van haar dertigste verjaardag 1 Air Journal

©Air France

Tot Antananarivo (Madagaskar) vierde de Air France Foundation haar jubileum samen met de kinderen van de vereniging Akamasoa tijdens een volksbijeenkomst georganiseerd door pater Pedro. Deze vereniging, opgericht door laatstgenoemde, wordt al vele jaren ondersteund door de Air France Foundation. Het zet zich in het bijzonder in voor de sociale reïntegratie van de armsten, toegang voor iedereen tot duurzame materiële omstandigheden en toegang tot gezondheidszorg.

Tot Dakar (Senegal), waar de Stichting van oudsher zeer actief is geweest, nam Anne Rigail, algemeen directeur van Air France en voorzitter van de Stichting, deel aan een viering van de dertigste verjaardag in aanwezigheid van mevrouw Ndeye Saly Diop, minister van Vrouwenzaken, het gezin en de bescherming van kinderen in Senegal, de heer Philippe Lalliot, Franse ambassadeur, evenals een bemanning van Air France bestaande uit vrijwilligers binnen de vereniging kinder imperium. Deze vereniging zet zich in voor de sociale reïntegratie en opvang van minderjarige slachtoffers van geweld. Ook veel partnerverenigingen van de Stichting waren aanwezig.

Het einde van 2022 werd ook gekenmerkt door verschillende feestelijke en solidariteitsmomenten: de Stichting presenteerde de resultaten van een reeks werken die werden uitgevoerd in de Commandant Sanon-school, in Abidjan (Ivoorkust). Dankzij het werk dat sinds 2007 met de vereniging is uitgevoerd Leer ivoor, kan dit etablissement nu kinderen veilig en in passende hygiënische omstandigheden ontvangen. HEEFT Fort de Franceter ondersteuning van verenigingen Kiwanis en Adapeiheeft de Air France Foundation bijgedragen aan feestelijke en culturele ontmoetingen tussen een crew van Foundation-ambassadeurs, vergezeld van journalist Eglantine Eméyé, en bijna 200 kinderen met een handicap, ziekte of in precaire situaties.

Tot slot, in Roissy, „in een magische sfeer“, zagen 120 kinderen de kerstman uit het vliegtuig stappen op initiatief van de Greater Roissy-acteursclub. De Air France Foundation bood in de hoofdstad ook geschenken aan die door kansarme kinderen bij de kerstman waren besteld, ondersteund door de Fondation des Apprentis d’Auteuil.

Sinds de oprichting ondersteunt de Air France Foundation meer dan 1500 projecten “Ondersteund door verenigingen waarvan de expertise en lokale verankering doorslaggevend zijn. Het is concreet tussengekomen op alle gebieden die een verschil kunnen maken in het leven van kinderen in moeilijkheden: onderwijs, sociale en professionele integratie, culturele ontwikkeling of sport en artistieke activiteiten”. Gesteund door de 500 ambassadeurs die op alle Air France-stations zijn gemobiliseerd, handelt de Stichting “zo dicht mogelijk bij de dagelijkse omgeving van kinderen, om een ​​directe en significante impact te hebben. Het is gebaseerd op de nabijheid van de werknemers van het bedrijf tot het veld en hun kennis van de spelers, een garantie voor de doeltreffendheid van de ondersteunde acties”.

Een terugblik op de Air France Foundation in 2022, het jaar van haar 30ste verjaardag 2 Air Journal

© Stichting Air France

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert