Dingen lopen vast voor Itapemirim in Brazilië en voor NAC in Denemarken

De Braziliaanse toezichthouder heeft de AOC van de jonge low-cost luchtvaartmaatschappij Itapemirim Transportes Aéreos (ITA) opgeschort nadat

© Itapemirim Transportes Aereos

De Braziliaanse toezichthouder heeft de AOC van de jonge luchtvaartmaatschappij opgeschort low cost Itapemirim Transportes Aéreos (ITA) nadat ze afgelopen vrijdag plotseling haar activiteiten had stopgezet, blijkbaar wegens gebrek aan liquiditeit. In Denemarken, de leasemaatschappij Noordse luchtvaarthoofdstad (NAC) heeft bescherming tegen schuldeisers genomen

Afgelopen juni gelanceerd door de Itaperimim-groep, zette de Braziliaanse goedkope vluchtspecialist plotseling zijn vliegtuigen aan de grond op 17 december 2021. Het moederbedrijf, eigenaar van het eerste busbedrijf in Brazilië, verklaarde in een verklaring dat “ op eigen initiatief de activiteiten van zijn luchtvaartmaatschappij ITA in de vroege avond van deze vrijdag tijdelijk opgeschort voor een interne herstructurering. De beslissing is genomen vanwege de noodzaak van operationele aanpassingen „. Zonder verdere details.

Op de hoogte van het besluit,ANAC (National Civil Aviation Agency) schorste daarbij het ITA Air Operator Certificate (AOC), dat het hem afgelopen mei had verleend. En drong er bij haar op aan om individueel contact op te nemen met alle betrokken passagiers, aan wie werd aanbevolen niet naar de luchthavens van vertrek van hun vlucht te gaan.

het is “ betreurt het veroorzaakte ongemak en verklaart dat het de betrokken passagiers alle hulp zal blijven bieden, zoals bepaald in ANAC-resolutie 400 [qui gère les droits des passagers NDLR]. Ze zal er alles aan doen om haar vluchten binnenkort te hervatten. De Itapemirim-groep deelt ook mee dat dit besluit geen gevolgen heeft voor de levering van wegvervoersdiensten via Viação Itapemirim, waarvan de activiteiten normaal verlopen », Specificeert het persbericht.

Gevestigd op de luchthaven van Soo Paulo-Guarulhos, konden de lage kosten tot eind oktober iets meer dan 157.000 passagiers vervoeren, met een vloot van zes Airbus A320’s en één A319 (allemaal geleasd, van de 14 verwachte). Volgens de Braziliaanse krant Panrotas heeft ze geen contant geld en kan ze haar medewerkers niet betalen; tegen het einde van het jaar hadden ongeveer 50.000 mensen een vlucht geboekt.

In Denemarken is het de leasemaatschappij Noordse luchtvaarthoofdstad (NAC) die zich onder bescherming heeft gesteld tegen schuldeisers, om een schuld van $ 6 miljard herstructureren. Dit beroep op Hoofdstuk 11, de tweede sinds het begin van de Covid-19-pandemie, komt nadat ze in september een principeakkoord met schuldeisers aankondigde. NAC beheert momenteel bijna 550 vliegtuigen met 68 luchtvaartmaatschappijen (met name HOP, Amelia of Air Antilles), en profileert zich in het bijzonder als ’s werelds grootste verhuurder van regionale vliegtuigen (ATR, Embraer, DE Havilland Canada, enz.).

NAC neemt deze proactieve stap in de Verenigde Staten omdat wij geloven dat dit de meest effectieve manier is om een ​​consensuele en alomvattende financiële herstructurering door te voeren. Justin Bickle, vice-president van NAC en voorzitter van de herstructureringscommissie, zei in een verklaring. “ Met de krachtige steun die we tot nu toe van onze kredietverstrekkers hebben gekregen, zijn we verheugd om het Chapter 11-proces in te gaan met een herstructureringsondersteuningsovereenkomst om de financiële herstructurering van de groep door te voeren, die NAC zal positioneren voor toekomstige groei en succes zolang de omstandigheden in de sector blijf verbeteren „.

Dingen lopen vast voor Itapemirim in Brazilië en voor NAC in Denemarken 1 Air Journal

© Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-21-ca-coince-pour-itapemirim-au-bresil-et-pour-nac-au-danemark-5232413.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert