12 mei 1912 in de lucht: Wat een verstoringen in de lucht!

Geschiedenis van de luchtvaart – 12 mei 1912. In Oost-Frankrijk zal het weekend van 11 en 12 mei 1912 ernstig verstoord zijn in de lucht. Ter gelegenheid van twee luchtvaartevenementen, namelijk het luchtvaartcircuit Haut-Rhin en de bijeenkomst in Straatsburg, zullen de tegenslagen zich opstapelen voor de deelnemers: terugtrekkingen, valpartijen en andere slechte prestaties zullen op het programma staan.

Tijdens de etappe tussen de steden Mulhouse en Straatsburg op het luchtvaartcircuit Haut-Rhin, op 11 mei 1912, betreurden we de val van niet minder dan twee vliegerofficieren. De dag na deze dubbele crash zal de etappe Straatsburg – Metz ook een ongeluk zijn voor de deelnemers, die vanaf het begin slechts met zeven van de veertien van start zullen gaan, en uiteindelijk zeer slechte prestaties zullen leveren. Wanneer sommigen verdwalen, zullen anderen het slachtoffer worden van een ongeval of gedwongen worden te landen. Ingenieur Hirth zal de enige zijn naar wie het podium zal glimlachen.

Er wordt ook gesproken over een ongeval op 12 mei 1912 tijdens de bijeenkomst in Straatsburg, waarbij de laatste de piloot Krieger en zijn passagier had getroffen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert