9 november 1913 in de lucht: Chevillard doet aan acrobatiek

Luchtvaartgeschiedenis – 9 november 1913. De vlieger Adolf Pégoud is niet de enige die naam heeft gemaakt door luchtacrobatiek uit te voeren, zijn tegenhanger van de Franse nationaliteit Maurice Chevillard is ook een volgeling van gewaagde vluchten, ook al heeft hij die nog niet onder de knie de lussen. Deze laatste had op deze zondag 9 november 1913 een bijeenkomst op het vliegveld van Juvisy voor een demonstratie van zijn „pirouettes“ aan de besturing van een vliegtuig.

Het publiek dat de reis heeft gemaakt zal een zeer mooi schouwspel bijwonen met vluchten op de kop, vluchten met het vliegtuig op zijn kant of zelfs loodrechte bochten. Indrukwekkende evoluties in de lucht die Maurice Chevillard realiseerde met een gemotoriseerd tweedekkervliegtuig met een blok getekend Rhône.

Merk op dat Maurice Chevillard tijdens deze demonstratie het weer tegen had, de regen gecombineerd met de wind. Niet erg gunstige klimatologische omstandigheden om op deze dag luchtacrobaat te spelen! Maar de vlieger wist hoe hij ermee om moest gaan.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert