4 april 1927 in de lucht: een zeer gewelddadig vliegtuigongeluk

Geschiedenis van de luchtvaart – 4 april 1927. In het departement Var vond op 4 april 1927 een verschrikkelijk vliegtuigongeluk plaats. Aan het begin van de middag van deze trieste dag zal er inderdaad een botsing in de lucht plaatsvinden tussen twee vliegtuigen, de laatste die boven de stad Hyères vlogen, zullen met elkaar in botsing komen, een catastrofe die helaas dodelijk zal blijken.

Tijdens deze tragedie zullen we maar liefst vier doden betreuren: de lijst van luchtvaartslachtoffers wordt langer met de dood van adelborst Waddington, luitenant Anfray, maar ook de twee kwartiermeesters Fouris en Le Bars, die een trainingsvlucht uitvoerden in de buurt van het marineluchtvaartcentrum Palyvestre ten tijde van het ongeval.

Militaire piloten zijn getraind in luchtgevechten en gebruiken daarbij een fotografisch machinegeweer. Met groot geweld kwamen hun twee tweezits gevechtsvliegtuigen op een hoogte van 200 meter met elkaar in botsing. Ze zullen dan ontploffen en vlam vatten. Op meer dan een hectare violette velden zullen we de overblijfselen vinden van de apparaten…

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert