6 april 1931 in de lucht: Glen Kidston vliegt naar Kaapstad, Zuid-Afrika

Geschiedenis van de luchtvaart – 6 april 1931. Kunnen we de luchtverbinding tussen Engeland en Zuid-Afrika sneller tot stand brengen dan luchtpostdiensten? Dit is de vraag die Glen Kidston wilde beantwoorden. De Britse piloot voerde daartoe een vlucht uit die de twee continenten met elkaar verbond, waarover in de dagelijkse pers zal worden bericht. De vlieger had deze lange aanval op 6 april 1931 voltooid.

Nadat hij vanuit de stad Londen was opgestegen, bereikte hij op 6 april 1931 de stad Kaapstad, een lange reis die precies zes dagen en tien uur in beslag nam. De vlieger landt om 17.00 uur in Kaapstad, aan het einde van een luchtaanval van in totaal maar liefst 12.900 kilometer. Met vliegtuigen van Aéropostale die gemiddeld 45 kilometer per uur vliegen, slaagde Glen Kidston erin sneller te zijn op deze route.

De challenge werd succesvol volbracht door Glen Kidston, helaas zou dit een van zijn laatste optredens zijn. Een maand later zou hij zelfs opgeven, aangezien de ongelukkige piloot op 5 mei 1931 in Zuid-Afrika om het leven zou komen, als slachtoffer van een zandstorm tijdens de vlucht.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert