5 november 1908 in de lucht: de overheid geeft financiële steun aan luchtvervoer

Luchtvaartgeschiedenis – 5 november 1908. Welke toekomst is er gereserveerd voor het luchtvervoer? Alle actoren in de sector zouden zich over dit onderwerp moeten uitspreken, naar aanleiding van de debatten die op donderdag 5 november 1908 in de zaal van de Senaat over de kwestie worden gehouden. Luchtvaarders maar ook vliegeniers maakten daar een afspraak om de discussies te volgen, waaronder de Amerikaan Wilbur, Blériot, Kapferer, Farman, Archdeacon… of zelfs Levavasseur.

Het is geen mysterie dat er fondsen nodig zijn om de ontwikkeling van deze ontluikende industrie te verzekeren. Zonder geld is er geen project of experiment mogelijk. De senator van Sarthe, de heer d’Estournelles de Constant, zal dan de minister van Openbare Werken vragen om een ​​budget toe te kennen aan het luchtvervoer, met als sleutel, dankzij dit geld, de vaststelling van prijzen in termen van luchtvaart, maar ook de bouw van hangars, belangrijke infrastructuren om vliegtuigen en ballonnen te beschermen, en de ontwikkeling van landingsvelden…

Een verzoek dat gunstig zal worden beantwoord: inderdaad, tijdens een toespraak op 5 november 1908 zal de heer Louis Barthou bekendmaken dat een envelop van 100.000 frank zal worden gereserveerd om de luchtvaartzaak te verdedigen en te ondersteunen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert