17 mei 1953 in de lucht: geboorte van de term „patrouille van Frankrijk“

Luchtvaart geschiedenis – 17 mei 1953. Algiers Maison-Blanche verwelkomt in deze maand mei 1953 een grote luchtvaartgebeurtenis, een luchtvaartbijeenkomst die in de herinnering zal blijven en niet zonder reden, het ligt aan de oorsprong van een beroemde naam. Het was tijdens de laatste dat de naam „patrouille van Frankrijk“ voor het eerst werd gebruikt.

Een term die we zullen terugvinden in de mond van de commentator Jacques Noetinger. Deze journalist-schrijver zal zo de term „patrouille van Frankrijk“ in het leven roepen die hij tijdens deze bijeenkomst gebruikte voor het derde squadron van de jachtvliegtuigen van Reims, toen samengesteld uit vier F84G Thunderjet-vliegtuigen, waarvan commandant Pierre Delachennal de leiding nam.

Het was in een uitbarsting van enthousiasme voor het spektakel dat zich afspeelde in Algiers dat Jacques Noetinger deze naam bedacht, die de generale staf zal behouden. Maar deze keer zal het verwijzen naar de acrobatische patrouille van de Franse luchtmacht. Een formatie van uitmuntendheid die bestaat sinds 1931, die naar de vier uithoeken van de wereld reist voor vluchtdemonstraties, die de Franse luchtkennis onder de aandacht brengen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert