15 augustus 1935 in de lucht: Dodelijk ongeval voor Wiley Post en Willy Rogers

Luchtvaart geschiedenis – 15 augustus 1935. Op deze donderdag 15 augustus 1935 werd de reis om de wereld door de lucht waarin de Amerikaanse vliegenier en acteur Wiley Post en Willy Rogers waren begonnen, afgebroken: inderdaad, de twee mannen werden het slachtoffer van een ernstig vliegtuig crashen op deze dag. Een ramp die hen helaas fataal zal worden.

Door de Arctische route te nemen, wilden de twee mannen Rusland bereiken, vertrekkend vanuit de stad Seattle, een tussenstop in Siberië die met name gepland was voor een jachttocht, maar op de weg die hen van Fairbanks naar Point-Barrow leidde, een mechanische probleem zal een einde maken aan hun luchtaanval.

Niet ver van Point-Barrow, het schiereiland dat zo’n 20 kilometer verderop ligt, loopt de tocht mis. Verdwaald in de mist zullen Wiley Post en Willy Rogers gedwongen worden te landen: ze landen op een lagune, ze zullen de weg vragen voordat ze weer vertrekken en daar zal het drama zich afspelen, terwijl ze de hoogte ingaan, zullen ze de motor ervaren falen en uiteindelijk in een rivier belanden. Een crash die fataal zal zijn… De vrouw van Wiley Post, die in eerste instantie zou deelnemen aan de overval voordat ze opgaf, zal aan het ergste zijn ontsnapt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert