Transavia Frankrijk brengt handbagage in rekening

Naar het voorbeeld van zijn goedkope concurrenten, Transavia Frankrijk binnenkort zijn klanten zal laten betalen handbagage.

Wij brengen u kosten in rekening voor het meenemen van handbagage aan boord, hoewel wij de enige goedkope maatschappij waren die deze service gratis aanbood. », kondigde Olivier Mazzucchelli, CEO van Transavia Frankrijk deze week aan in de columns van Le Figaro. Tot nu toe gratis tegen Franse lage kosten, zal deze optie daarom betalend worden voor passagiers, net zoals aan boord van concurrerende bedrijven Ryanair of easyJet.

Volgens goedkope luchtvaartmaatschappijen zou het in rekening brengen van handbagage passagiers officieel aanmoedigen om met kleine tassen te reizen en de vluchtpunctualiteit verbeteren. Het kost inderdaad tijd om grote bagage op te slaan in de daarvoor bestemde ruimtes, waardoor het opstijgen en ontschepen soms wordt vertraagd. Lagekostenbedrijven praten daarom over een betere vloeibaarheid dankzij deze commerciële praktijk… die ook hun schatkist aanvult.

In oktober stemde het Europees Parlement vóór harmonisatie van de regels over de grootte van handbagage die in de cabine wordt geaccepteerd. EP-leden zeggen dat de verschillende regels van luchtvaartmaatschappijen over toegestane bagage verborgen kosten creëren en transparante prijsvergelijkingen moeilijker maken. Goedkope luchtvaartmaatschappijen en ook traditionele luchtvaartmaatschappijen hanteren een verschillend beleid met betrekking tot de grootte van handbagage, inclusief tassen of kratten voor kleine dieren die in de cabine worden geaccepteerd, wat een bron van verwarring is.

Om deze redenen pleiten de EP-leden voor harmonisatie van regels met betrekking tot de grootte, het gewicht en het type handbagage en ingecheckte bagage voor luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in de Europese Unie. Omdat deze in het Europees Parlement aangenomen resolutie niet-bindend is, roepen Europarlementariërs de Europese Commissie op om uitvoering te geven aan een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie, volgens welke luchtvaartmaatschappijen geen extra kosten in rekening mogen brengen voor bagage. op voorwaarde dat dergelijke handbagage voldoet aan redelijke eisen wat betreft gewicht en afmetingen, en voldoet aan de toepasselijke veiligheidseisen „.

@AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert