14 mei 1910 in de lucht: Russian Aviation Week: twee ernstig gewond

Geschiedenis van de luchtvaart – 14 mei 1910. Het was op deze dag van zaterdag 14 mei 1910 dat de Russian Aviation Week eindigde, een luchtwedstrijd die eindigde met talloze valpartijen. Bewogen is het juiste adjectief om deze laatste wedstrijddag van dit luchtvaartevenement aan te duiden, dat door veel mensen werd bijgewoond.

Maar liefst vier vliegeniers en een vlieger zagen hun vliegtuig op 14 mei 1910 beschadigd raken. Feitelijk waren de vier mannen het slachtoffer van een ongeval: namelijk de piloten Wiencziers, Morane, Popoff en Christiaens, toen de vlieger, Delaroche, deelnam aan de gebeurtenissen met een Voisin-tweedekker, beschadigde zijn vliegtuig voordat het de lucht in ging.

Deze dag van “gebroken hout” zal worden ingehuldigd door Wiencziers, die aan de basis zal staan ​​van de eerste val: door een wervelwind zal zijn Antoinette-eendekker vlakbij de tribunes vallen. Popoff zal dit voorbeeld volgen: met zijn Wright-tweedekker zal hij de landingsbaan verlaten. Wat Morane en Christiaens betreft, zij zullen met elkaar in botsing komen, de schuld van Morane's Blériot-vliegtuig, dat een motorprobleem zal hebben en de tweedekker van Christiaens zal raken. Resultaten van de dag: twee toeschouwers raakten ernstig gewond.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert