8 mei 1960 in de lucht: TAI en Air France voltooien hun wereldtournee

Luchtvaartgeschiedenis – 8 mei 1960. Om een ​​wereldreis per vliegtuig te voltooien, is dit de uitdaging van de luchtvaartmaatschappijen Air France en Transports Aériens Intercontinentaux (TAI), een bedrijf dat op zondag 8 mei 1960 ten einde loopt en succesvol zal zijn. In acht dagen hebben ze deze geweldige prestatie neergezet die eindigt op de luchthaven Orly.

Het komt uit Parijs, de 1eh In mei 1960 begon deze aanval, gezamenlijk uitgevoerd door de twee bedrijven, door het pad van de lucht te nemen: een Douglas DC-7C-vliegtuig van Transports Aériens Intercontinentaux zorgde voor het eerste deel van de reis, d.w.z. Parijs-Los Angeles en een Boeing 707 vliegtuig van Air France neemt het over voor het tweede deel, Los Angeles-Parijs.

Om de andere kant van de Atlantische Oceaan te bereiken, passeerde de Douglas DC-7C het zuiden en in het bijzonder het eiland Bora-Bora. De Boeing 707 op weg naar Frankrijk via de stad Montreal, Quebec. Deze complete luchtaanval vormt een parcours van maar liefst 45.000 kilometer!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert