10 september 1908 in de lucht: Wilbur Wright wil in de voetsporen van zijn broer treden

Luchtvaartgeschiedenis – 10 september 1908. 62 minuten en 15 seconden was de tijd die de Amerikaanse luchtpionier Orville Wright op 9 september 1908 in de lucht boven Fort Myers hield, wat niet minder is dan het record in de zaak! Een voor die tijd eerder uitzonderlijke prestatie die de mensen jaloers maakte en zo de vliegers in vervoering bracht, elk in de hoop zo’n mooie vlucht te behalen. Wilbur Wright wil graag even goede resultaten behalen als zijn broer en vertrekt op 10 september 1908 om pogingen te ondernemen…

Helaas zal het niet aan Orville liggen die voor de duur de onbetwiste recordhouder blijft. Tot dan toe was Wilbur er maar in geslaagd om 19 minuten en 40 seconden te vliegen en op 10 september 1908 deed hij, gelukkig niet aan zijn zijde, geen enkele prestatie! De fout met zijn motor waardoor hij niet al zijn potentieel kon geven.

’s Avonds opstijgen voor zijn eerste test, in gunstige weersomstandigheden gezien de afwezigheid van wind, liet een motorstoring hem slechts 9 korte minuten vliegen… Niet ontmoedigd keerde hij terug naar de lucht voor een nieuwe poging. Maar zijn motor zal nog steeds een slechte truc met hem uithalen en hij zal slechts 21 minuten, 43 seconden en 2/5 evolueren. Niet genoeg om zijn broer te overschaduwen, maar zijn persoonlijk record is gebroken.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert