20 mei 1932 in de lucht: Earhart begint aan een transatlantische vlucht

Luchtvaart geschiedenis – 20 mei 1932. De vlieger van Amerikaanse nationaliteit Amelia Earhart zal op vrijdag 20 mei 1932 een ambitieuze uitdaging aangaan, wanneer ze zal vertrekken om te proberen een oversteek van de Atlantische Oceaan op haar naam te schrijven via de in de lucht, terwijl ze zelf aan de besturing van het vliegtuig zat.

In juni 1928 had ze al deelgenomen aan een transatlantische vlucht, maar had als passagier plaatsgenomen voor deze luchtaanval. Deze keer heeft de jonge 34-jarige piloot niet langer een „passieve“ rol en zal ze volledig betrokken zijn bij haar reis, die ze van plan is uit te voeren met een Lockheed Vega waarvan de motor wordt geleverd door een blok dat 425 pk kan ontwikkelen. kracht.

Het is vanaf het eiland Newfoundland, in Canada, dat de vlieger haar reis zal beginnen, op 20 mei 1932, en zo opstijgt voor dit zeer gevaarlijke avontuur dat gelukkig met succes zal worden bekroond en bovendien in een recordtijd slechts 14 uur en 56 minuten om Noord-Ierland te bereiken, meer bepaald de stad Londonderry.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert